DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: Nem fogunk kiszállni az F1-ből!

A világbajnok gyártó cáfolja azokat a pletykákat, hogy a ködös motorszabályok akár a távozásukat, vagy más gyártók távozását jelentenék. Toto Wolff szerint egyedül stabilitásra van szükség.

A Red Bull nemrég még az ikerturbós hajtóművek ötletét szerette volna keresztülvinni a 2016-os szabályok diskurzusában, ami felvetette annak a lehetőségét, hogy mások – köztük a Mercedes is – ennek esetén kivonulna a Forma-1-ből. Christian Horner pedig korábban kijelentette, hogy a Renault akkor fordíthat hátat a sportágnak, ha a költségeket nem sikerül lejjebb tornázni. Toto Wolff, a csillagosok üzleti igazgatója azonban úgy véli, hogy a helyzet nem annyira drámai, mint ahogyan azt sokan lefestik.



„Érdekesek ezek a kommentek, de az egész történet egy kicsit ki lett forgatva. Amit mondtunk, hosszú stabilitásra van szükségünk és a Forma-1 konstruktrőrei, a Renault, a Honda és a Mercedes ilyen szabályokra alapozva léptek a sportág színpadára. Minden gyártó, a Ferrarit is beleértve, osztja ezt a nézetet. Így amit Horner mond, azt a saját csapatára érti, nem pedig a Renault-ra.”

Wolff elmondta, hogy minden jel arra utal, hogy a Renault boldog a jelenlegi szabályokkal, még akkor is, ha a motorbefagyasztást illetően nincsenek is azonos állásponton. Sőt, a Stratégiai Csoport eheti megbeszélése szerint a Ferrari is száz százalékban támogatja V6-os hibrideket.

„Úgy gondolom, a Ferrari teljes mértékben a jelenlegi motorformula mellett áll, és mindannyiunk számára világos, hogy nem szabad kiszámíthatatlannak lennünk. Nem hozhatunk olyan döntéseket, amelyek destabilizálják a Forma-1-et, és destabilizálják az új belépőket, mint például a Honda, vagy mások.”

„Hosszú távon kell gondolkodnunk, és azon, hogy hogyan optimalizálhatjuk a sportágat. Volt néhány érzékeny párbeszéd, nagyon frissítő és egyenes nézőpont a Ferraritól, és a találkozó mindennek értelmet adott” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: