DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Idő kell, hogy versenyképesek legyünk

Bár Sebastian Vettel egy nehéz szezont követően távozik a Red Bulltól, most mindenki tőle várja, hogy véghezviszi azt, amit Fernando Alonsónak nem sikerült, és hosszú évek után újra világbajnoki címig vezeti a Ferrarit. A német szerint azonban ez nem 2015-ben fog bekövetkezni.

Vettel hat év után hagyta ott nevelőegyesületét, a Red Bullt, amellyel mind a négy eddigi világbajnoki címét szerezte. Indoklásként az elejétől kezdve azt hangsúlyozta, új kihívásra vágyott, ezért csatlakozott régi álmát megvalósítva a Ferrarihoz. Azóta már olaszul is elkezdett tanulni a gyorsabb beilleszkedés érdekében, és mindent megtesz azért, hogy minél előbb sikerekre vezesse a maranellói istállót, de elmondása szerint ez nem fog egyik napról a másikra menni.

„Nem szabad azt gondolnunk, hogy jövőre harcba szállhatunk a Mercedesekkel” – szólalt meg Vettel a német Die Welt hasábjain. „Jól tudom, hogy milyen rengeteg teendőnk van a Ferrarinál, és ez időbe fog telni, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Mercedes mekkora versenyelőnyben van jelenleg.”



Hogy mégis mennyi időbe? „Először csak azt szeretném bizonyítani, hogy a Ferrari és az én szempontomból is ez volt a helyes lépés. Ez is időbe fog telni. Nem várom azt, hogy minden simán megy majd az elejétől kezdve – mindenért meg kell dolgozni” – mondta el a német. 

A Ferrari utolsó egyéni világbajnoki címét Vettel jövő évi csapattársa, Kimi Raikkönen szerezte meg még 2007-ben, míg a konstruktőri vb-címet legutóbb 2008-ban sikerült elhódítania az olasz csapatnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: