DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Bízom a csapat képességeiben

Pályafutása eddigi leggyengébben sikerült szezonját zárta az F1-ben Kimi Raikkönen, aki az egyéni világbajnoki pontversenyben idén csak a 12. helyen végzett, nagyságrendileg harmadannyi pontot gyűjtve, mint csapattársa, Fernando Alonso. A finn azonban bízik a Ferrari képességeiben, ezért 2015-ben egy sokkal jobb évre számít.

Az éppen házasodni készülő, és kedvesével, Minttu Virtanennel első közös gyermeküket váró pilóta idén egész évben szenvedett a versenypályán a Ferrarival, aminek fő okaként ő azt nevezte meg, hogy az autó eleje éppen ellenkezőleg viselkedett, mint ahogyan az az ő stílusához passzol. Jövőre erre a problémára mindenképp megoldást akar találni a csapat, ezért a 2007-es világbajnok reméli, 2015-ben egy sokkalta eredményesebb szezont futhat újdonsült csapattársa, Sebastian Vettel oldalán.



„A csapat prioritásai világosak, és pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy melyek voltak idén azok a területek, amelyek nem tettek eleget előzetes várakozásainknak. Biztos vagyok benne, hogy az idei szezon során megszerzett tudásbázisnak köszönhetően képesek leszünk egy versenyképesebb autót fejleszteni. Teljes mértékben bízom a csapat képességeiben” – nyilatkozta a Ferrari hivatalos oldalán Raikkönen.

A Jégember azt is leszögezte, bár kedvelte Marco Mattiaccit is, de a Ferrari újonnan kinevezett csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét tartja a tökéletes embernek a poszt betöltésére, ezért örül az érkezésének. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: