DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nasr: Nem a pénz miatt választott a Sauber

A Sauber mindkét idei versenyzőjét elküldte az év végeztével, és jövőre vadonatúj pilótafelállással, Marcus Ericssonnal és Felipe Nasr-val a soraiban vág neki az F1-es szezonnak. A svájci csapatot sok kritika érte ezen választás miatt, mondván, fizetős pilótákat igazoltak, az újonc évére készülő Nasr viszont ezt kikéri magának.

Tény, hogy Felipe Nasr mögött tőkeerős szponzorok állnak, és nyilván ez is szerepet játszott abban, hogy 2015-re neki szavazott bizalmat a hinwilli egylet, ám nem árt elfelejteni, hogy a brazil személyében korántsem egy nyeretlen kétévesről beszélünk. Hogy mást ne mondjunk, 2011-ben az idén a McLaren színeiben az F1-ben dobogós helyezést is szerző Kevin Magnussent legyőzve hódította el a Brit F3-as bajnoki címet, idén pedig a 3. helyen végzett a GP2 összesített pontversenyében, miközben a Williamsnél F1-es tesztpilótai szerepet töltött be.

A 22 éves pilóta a GPUpdate.net azon kérdésére, hogy szerepet játszott-e támogatói háttere abban, hogy a Sauber éppen őt választotta és nem mást, a következőt felelte: „Nem hiszem, hogy ennek bármi jelentősége lett volna. Ők nem árulják az üléseiket. Ők egy profi csapat. Jó pilótákat keresnek” – fejtette ki tőmondatokban véleményét Nasr, aki ezután azt is elárulta, nem néhány nap alatt hozta meg új csapata ezt a döntést.

 



„Nem tegnap kezdtük el a tárgyalásokat, hanem még júniusban vagy júliusban. Nemcsak a Sauberrel beszéltünk, hanem az összes csapattal. A Brazil Nagydíj előtt jutottunk közelebb a megállapodáshoz, aztán minden részlet a helyére került. Nagyon boldog vagyok, hogy így történt, és örülök ennek a lehetőségnek” – tette hozzá végül a fiatal brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: