DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mattiacci: Örülök, hogy Vettelt a Ferrarihoz hozhattam

A Ferrari csapatfőnöki székében mindössze hét hónapot töltő Marco Mattiacci nem kommentálta elküldése körülményeit, de örül, hogy Vettel igazolásával a jövőben is ott lesz a keze nyoma Maranellóban.

A múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíj volt Marco Mattiacci utolsó szereplése a Ferrari csapatfőnökeként, és lecserélése óta most szólalt meg először. „Őszintén a legjobbakat kívánom neki” – üzent Mattiacci az éteren keresztül utódjának, Maurizio Arrivabenének. „Nagyon képzett személy, és a rajongók – magamat is beleértve – biztosan megkapják majd, amit szeretnének.”



Leo Turrini, a Ferrari belső ügyeiben igencsak jártas újságíró saját blogján, a Quotidiano-n kifejtette, hogy a 43 éves ex-csapatvezető nem kívánja kommentálni elküldésének körülményeit. „Nem, és nem is szándékozom erről beszélni a jövőben sem” – mondta Mattiaci, aki nem tekint vissza haraggal a csapatnál töltött hét hónapjára. „Nagy lelkesedéssel éltem meg ezt az időszakot, szenvedélyes munkatársak gyűrűjében. Nem érzem, hogy kudarc lett volna, olyan, mintha itt dolgoztam volna már 15 éve, nem pedig hét hónapja. Ez pedig kiváltság” – tette hozzá az olasz szakember.

„Azon szerencsések közé tartozom, akik egy különleges cég szolgálatában állhattak, és ezt senki sem veheti el tőlem. Ismerik a mottót – ami nem öl meg, az megerősít.” Személyes sikereiről így vélekedett: „Meg vagyok győződve róla, hogy a számtalan kis lépés egyszer kifizetődik majd. Láttam képeket Vettelről a Ferrari-bokszban, és azt mondhatom, boldog vagyok, hogy Maranellóba hozhattam őt, ahová új energiával és friss lelkesedéssel érkezik majd.”

Miután Turrini megkérdezte tőle, hogy búcsúajándékként tekint-e a Vettel-Ferrari szerződésre, így válaszolt: „Ha leírod, nem fogom sajnálni…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: