DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Marko: A teszt alapján tudtuk, Sainz a mi emberünk

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója arról beszélt, Carlos Sainz Jr. Red Bullos tesztje minden kétséget eloszlatott: a spanyol a megfelelő jelölt a Toro Rosso F1-es ülésére.

Köztudott, hogy a Red Bull utánpótlásprogramjának – amelynek Sainz öt éve tagja – mindenható ura Helmut Marko, aki az energiaital-birodalom tulajdonosának, Dietrich Mateschitznek bizalmasa. Sainz Jr. kedden a Red Bull autóját tesztelte Abu Dhabiban, 100 kört teljesített a nagycsapattal. Bár a Toro Rosso ülésének ma hivatalossá vált sorsa minden bizonnyal már korábban eldőlt, Marko úgy érzi, a próba eloszlatott minden kétséget Sainz képességei felől.

„A teszt igazán megerősített minket abban, hogy ő a megfelelő ember erre az ülésre. Bebizonyította, hogy készen áll a Formula-1-re. Nagyon sikeres tesztet teljesített. 100 kört tett meg, a sebessége jó, a technikai visszajelzése jó. Mindent megtett, amit vártunk tőle, azt mondanám, ő egy természetesen választás volt” – idézi Marko szavait az Autosport.



Sainz csapattársa Max Verstappen lesz – a fiatal holland augusztusi bejelentése után úgy tűnt, éppen ő vette el Sainz elől a bemutatkozás lehetőségét. Azután persze jött Sebastian Vettel távozása és Danyiil Kvjat áthelyezése. „Carlos meggyőzött minket azzal, hogy rekordot jelentő hét győzelemmel nyerte meg a WSR bajnoki címét. A széria története során ilyen tekintetben senki sem éri utol Carlost. Sokkal érettebb lett az elmúlt két évben. Talán Verstappen egy kisebb meglepetés volt, de ha egy ilyen tehetség felbukkan, rá kell hajtani. Igazán várom a két fiatal első szezonját, biztosak vagyunk benne, hogy jól fognak teljesíteni.”

Sainz és Verstappen előtt komoly mérce áll. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo a juniorprogramban és a Toro Rossóban kezdtek, azóta világbajnokká és futamgyőztessé váltak, jövőre pedig Danyiil Kvjat is bizonyíthatja a Red Bull utánpótlásrendszerének erősségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: