DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel be akar illeszkedni: olaszul tanul

Bár Abu Dhabiban még nem tesztelhette 2015-ös F1-es autóját, a négyszeres világbajnok már javában készül első szezonjára a Ferrarinál: olaszórákat vesz azért, hogy jobban megértse a csapat tagjait.

Sebastian Vettel 2007-ben és 2008-ban egy olasz csapatnál, a Toro Rossónál versenyzett, azután viszont hat szezont töltött a Red Bullnál, amelynek székhelye Angliában, Milton Keynesben található, így dolgozóinak többsége és nyelve is angol. 2015-ben visszatér Olaszországba, ezúttal Maranellóba. Az idő sokat feledtet, ezért az azóta négy világbajnoki címet szerző versenyző arra készül, hogy felelevenítse tudását.

„A nyelv nagyon fontos nekem” – mondta Vettel az olasz La Gazzetta dello Sportnak. „Mindenkit tőlem telhetően a legjobban akarok megérteni a Ferrarinál.”



Vettel – civil öltözetben – a teszten látogatást tett a Ferrari bokszában, amelyről Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy nyilatkozott: „Jogilag ez nincsen rendben, de engem ez egyáltalán nem érdekel.” Marko azt is elárulta, ő beleegyezett volna, hogy Vettel teszteljen új csapatának, de a Red Bull mérnökei mind tiltakoztak – attól tartottak, hogy a versenyző túl sok tudást visz át új istállójához. A német Jerezben, februárban ülhet először Ferrariba, amikor a 2015-ös tesztidőszak elkezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: