DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg jövőre elindul Le Mans-ban a Porsche LMP1-esével

Hivatalosan bejelentették, hogy Nico Hülkenberg jövőre az F1-es szezonja mellett elindul a Le Mans-i 24 órás versenyen is, ahol a Porsche harmadik LMP1-es autójának egyik pilótája lesz.

A hír nem meglepetés, hiszen már néhány hete keringett az F1-es sajtóban, hogy a német 2015-ben kitérőt tehet a világ egyik leghíresebb autóversenyére, ám amikor a Porsche közzétette, hogy nem változtat idei két autójának pilótafelállásán, ezek a hangok kissé elcsitultak. Ám nem hosszú időre, hiszen nemrég egy olyan közlemény érkezett, amelyben a német márka megerősítette, hogy Le Mans-ban egy harmadik autót is indít, Hülkenberg megnevezése pedig innen nem is tartott sokáig.

Dppi_02514002_798



A német jövőre is a Force India versenyzője lesz az F1-ben, de emiatt nem kell futamot kihagynia, hiszen a legendás 24 órás megmérettetés a Kanadai és az Osztrák Nagydíj közötti hétvégén, június 13-14-én lesz.

„Hosszú ideje a Porsche rajongója vagyok, és nagy érdeklődéssel figyeltem az LMP1-es visszatérésüket idén” - mondta bejelentésében Hülkenberg. „Így egyre inkább nőtt bennem a vágy arra, hogy vezessem az autójukat. Nagyon örülök, hogy a 2015-ös Formula-1-es versenynaptár lehetővé teszi ezt, és hogy a Sahara Force India is elenged. Innentől már az én dolgom, hogy keményen dolgozzak és mindkét kötelességemben helytálljak.”

Hülkenberg csapattársainak kilétét továbbra is homály fedi, bár vele egyidejűleg Fernando Alonso és Jenson Button neve is felmerült a néhány héttel korábbi első híresztelések alkalmával. Vajon tényleg összeállíthatja F1-es álomcsapatát a Porsche?

Mostanság már ritka, hogy egy versenyző az F1-es és a Le Mans-i programot kombinálja egy szezon során - legutóbb Sebastien Bourdais tett így, amikor 2009-ben egyszerre versenyzett a Toro Rossóval és a Peugeot-val. Idén is rajthoz állt ugyan az F1-es mezőnyben egy pilóta, aki versenyzett - és nyert - Le Mans-ban, ám Andre Lotterer csak Spában ugrott be, így esetében nem lehet ilyen átfedésről beszélni.

Dppi_00114007_300

Nem Hülkenberg lesz a Porsche egyetlen F1-es tapasztalattal rendelkező versenyzője 2015-ben, hiszen a márkához idén megérkező Mark Webber jövőre is ott marad az egyik autóban Timo Bernhard és Brendon Hartley mellett.

A Porsche csapatvezetője, Andreas Seidl szerint nem lesz gond az új jövevény felkészítésével.  „Nico személyében egy újabb világklasszis versenyző érdeklődését keltettük fel, ez pedig csak igazolja, hogy a Porsche LMP1-es csapata milyen nagyszerű munkát végzett az első WEC-szezonunkban” - mondta. „Fel fogjuk készíteni Nicót az olyan számára új kihívásokra, mint a lassabb GT-autók megelőzése és az éjszakai vezetés. Összeállítottunk egy programot ehhez, ami lehetővé teszi majd, hogy a képességeit teljesen kiaknázhassa a Le Mans-i debütálása során.”

„Már várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Nicóval, és szeretnénk megköszönni a Sahara Force Indiának és Vijay Mallyának, hogy kölcsönadják őt nekünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: