DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Egyik új versenyzője már kipróbálta a Saubert

Marcus Ericsson az Abu Dhabiban rendezett F1-es teszten ült először a Sauber volánja mögé, Felipe Nasr azonban még a Williamst vezette utolsó alkalommal.

A svájci istálló pályafutása legrosszabb szezonját zárta 2014-ben: 19 verseny alatt egyetlen alkalommal sem tudtak pontot szerezni. A vezetőség emiatt lecseréli Esteban Gutierrezt és Adrian Sutilt is – utóbbi perrel fenyeget, mivel érvényes szerződése szól 2015-re. A Sauber két tapasztalatlan versenyzőt választott ki a helyükre, az egy csonka szezonnyi rutinnal rendelkező Marcus Ericssont, valamint az újonc Felipe Nasrt.

„Két nagyszerű napom volt, csupán kevés problémával. Produktív kétnapos programot teljesítettünk, mindent elvégeztünk, ami tervbe volt véve. Jó volt megismerkedni a csapaton belüli emberekkel, és elkezdeni a munkát mindenkivel” – számolt be első élményeiről Ericsson, aki a Sauberrel való szerződés tudatában az utolsó nagydíjon már elhatárolódott a visszatérő Caterhamtől. „Jó kezdet volt, fontos, hogy felépítettem az érzést az autóban, és visszajelzést adtam a következő évi kocsihoz.”



Mindkét napon Ericsson vezette a C33-at, az idei autót, az a különös helyzet állt ugyanis elő, hogy Felipe Nasr még a Williamsnek tesztelt, amely istállónál idén a tartalékversenyzői posztot töltötte be. A 22 esztendős versenyző megköszönte a grove-i együttes segítségét, és valószínűleg boldogan viszi át a 2014-es szezon harmadik legjobb istállójánál szerzett tapasztalatát a Sauberhez.

„Nem kellemes távozni, de megértem, hogy szakmai szempontból meg kell tennem a következő lépést. A legjobbat kívánom nekik, talán egy napon majd visszatérek. Mindannyian szívesen segítettek, nyitottak voltak, jó volt együtt dolgozni mindenkivel, a mérnökökkel, szerelőkkel, versenyzőkkel. Közben a GP2-ben is vezettem, ami kemény volt egyszerre, de úgy érzem, jót tett nekem ez a plusz” – nyilatkozott Nasr.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: