DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso erős Ferrarit vár a jövő évben

Az istállótól távozó Fernando Alonso szerint hiába az idei gyenge év a Ferraritól, a maranellóiakat jövőre is favoritként fognak kezelni, és a képzett személyzet miatt van is esélyük arra, hogy javuljanak.

A spanyol öt szezon után búcsúzik a csapattól, amely 11 győzelmet hozott számára, de a bajnoki összetettben ez csak három második helyre volt elég. Elmondása szerint az istálló az évek során folyamatosan különféle technikai hiányosságokkal küzdött, noha a potenciál végig megvolt bennük arra, hogy erősen szerepeljenek, így a 33 éves pilóta azt sem tartja kizártnak, hogy jövőre nagy lépést tesznek a helyes irányba - immár Sebastian Vettellel a volánnál.

„Mostantól már nehéz lesz kívülről megítélnem a formájukat. Ez az öt év során leginkább az autó teljesítményében és néhány technikai erőforrásban voltak hiányosságaink. Az autó bizonyos részleteit illetően nem álltunk a legmagasabb szinten - kezdetben inkább az aerodinamika, idén pedig a hajtáslánc terén” - mutatott rá az ESPNF1 által közölt interjúban.

Dppi_00114021_325



„Jól képzett embereik és nagy erőforrásaik vannak, a motiváció sem hiányzik, és idővel győzni is fognak. Jövőre is favoritként kezdik a szezont, hiszen minden évben annak kell lenniük, mindenki azt várja tőlük, hogy győzzönek a Formula-1-ben. A sport története során folyamatosan ezt láttuk, és biztos vagyok benne, hogy jövőre nagyon erősek lesznek.”

Alonso a legrosszabb ferraris szezonját teljesítette idén, hiszen csak a 6. lett az összetettben, míg a csapat 1993 óta először zárt győzelem nélkül egy évet. A spanyol elmondása szerint az autónak idén nem csak egy téren voltak hiányosságai.

„Ha valakinek olyan nagy a lemaradása, mint nekünk idén, azt biztos, hogy számos tényező együttese okozza. Talán az első tapadás hiánya volt mind közül a legnehezebb” - mutatott rá arra a problémára, amellyel ő még viszonylag jól boldogult, Kimi Raikkönennek azonban nagyobb nehézségeket okozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: