DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vergne: Nem maradok a Toro Rossónál

A francia versenyző a közösségi médián keresztül árulta el, három év után távoznia kell csapatától. Helyét minden bizonnyal Carlos Sainz Jr. veszi át.

Nemrég még úgy tűnt, Vergne megtarthatja ülését a Toro Rossónál, köszönhetően három szezonnyi tapasztalatának, amiből a csapat sokat profitálhatott volna, mivel a másik autót a rutintalan Max Verstappen kapta meg. Abu Dhabiban azonban csalódott hangvételű nyilatkozatokat tett, amelyekből úgy érződött, a vezetőség nem szavazott bizalmat neki. Ma a Twitterjén árulta el, hogy nincs tovább.

„Egy jó szezon és 22 pont ellenére többet már nem fogok a Toro Rossónál vezetni 2015-ben. Köszönet ezekért az évekért. Várom az új kihívást” – írta angolul és franciául Vergne. Összehasonlításként: idei csapattársa, Danyiil Kvjat csupán 8 egységet szerzett idén, ennek ellenére jövőre a Red Bullban folytatja, Daniel Ricciardo oldalán.



Az F1-es újságíró, Adam Cooper úgy tudja, a csapat jövő héten tervezett bejelentést tenni a szabad ülés sorsáról, Vergne azonban megelőzte őket. Arról is információi vannak, hogy a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerette volna megtartani őt, de a Red Bull nem egyezett bele. Vergne helyét Carlos Sainz Jr. foglalhatja el. Ennek ellenére Sainz az Europa Pressnek úgy nyilatkozott Abu Dhabiban, ahol a Red Bullt tesztelte, hogy csak reménykedni tud jövőjét illetően, biztos ismeretei nincsenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: