DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb ország kapott kedvet a saját versenyhez

Nem sok európai ország van, amellyel kapcsolatban még soha nem merült fel, hogy F1-es futamot rendezhet. Ha Dánia eddig közéjük tartozott volna, akkor most őket is kihúzhatjuk a listáról.

A skandináv ország is bejelentkezett ugyanis egy nagydíjért, amit a terveik szerint először 2018-ban rendeznének meg. A dánok hirtelen jött érdeklődésére bizonyára hatással volt Kevin Magnussen idei debütálása a McLarennel, aki a szezonnyitón hazája első F1-es dobogóját szerezte, bár az továbbra is kérdéses, hogy jövőre lesz-e helye a mezőnyben.

Dppi_00114011_624



A hírt közlő Herning Folkeblad lap úgy értesült, hogy az illetékesek erre a hétre beszéltek meg egy tárgyalást Bernie Ecclestone-nal, amit viszont nemrég januárra halasztottak. A tervekről Dánia korábbi, a tudomány-technológiáért felelős minisztere beszélt az említett forrásnak.

„Nem számít, ha egy kicsivel később kerül sor a találkozóra, hiszen 2018-ra tervezzük a Formula-1 első dániai látogatását” - mondta a projektet vezető Helge Sander.

Dániának eddig csupán négy versenyzője jutott el az F1-ig, Kevin Magnussenen és apján, Janon kívül a két futamon rajtoló Tom Belso és az ötször startoló Nicolas Kiesa. A skandináv államok közül korábban Svédország rendezett versenyt nyolc éven keresztül, de 1978 óta Európában már nem látogatott el ennyire északra a mezőny. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: