DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Jogilag Vettel nem lehet a Ferrarinál

A Red Bull rámutatott, szerződése értelmében nem jogszerű, hogy Sebastian Vettel már az Abu Dhabiban rendezett tesztek idején a jövő évi F1-es csapatának a bokszában tartózkodik.

A keddi tesztnap egyik legfőbb látványosságát jelentette, hogy a vasárnap még a Red Bull-lal versenyző négyszeres bajnok máris a Ferrari garázsából figyelte a történéseket és megkezdte az ismerkedést a csapat tagjaival, akik 2015-től már a kollegái lesznek.

Eredetileg Vettel már szeretett volna autóba is ülni új csapatánál, de a Red Bull megakadályozta, hogy csupán két nappal a szezon vége után hivatalosan is csapatot váltson, és azt mondták, a német csak a teszt után szabadulhat el tőlük.

Vettel Ferrari



Az osztrákok tanácsadója, Helmut Marko szerint így nem is helyes, hogy korábbi sikeremberük máris megkezdte új életét a riválisuknál.

„Jogilag ez nincs rendben. De egyáltalán nem érdekel” - jegyezte meg a német Auto Bildnek nyilatkozva.

Vettel korábban elmondta, hogy utolsó versenyein sem érezte magát kirekesztve a Red Bullnál, dacára annak, hogy körülötte már javában zajlottak a 2015-ös előkészületek, és most a csapatfőnök Christian Horner is a német profi hozzáállását méltatta.

„Persze ilyenkor már keringenek információk a jövőre szánt fejlesztésekről, amelyek elérhetőek a versenyzők számára is. A Formula-1-ben pedig elég kiélezett a küzdelem ahhoz, hogy bizonyos információkat a pilóta akár át is vihessen egy másik csapathoz. De Sebastian nagyon profin kezeli a helyzetet, és nem gondolom, hogy túl sok kérdést tett volna fel az új autóval kapcsolatban” - nyilatkozta a csapatvezető a Servus TV-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: