DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton reméli, Buttont tartja meg a McLaren

A friss világbajnok Lewis Hamilton kiállt korábbi csapattársa, Jenson Button mellett, és kifejezte azon reményét, hogy őt tartja majd meg a McLaren a jövő évi szezonra, hiszen távozásával sokat veszítene az F1.

Hamilton és Button az együtt töltött három év és az azt követő időszak során is bizonyították már, hogy kölcsönös tisztelet áll fenn közöttük. Button többször is nyíltan beszélt arról, hogy honfitársának drukkolt az idei bajnoki harcban, Hamilton pedig most igyekezett a 34 éves brit mellett kampányolni, akinek az F1-ben való maradása továbbra is kérdéses.

Fernando Alonso immár minden valószínűség szerint a McLarennél köt ki 2015-re. A csapat december 1-je után fogja bejelenteni jövő évi versenyzőit, és a hosszas döntési folyamat sokak szerint annak következménye, hogy nehezen tudnak választani Button és Kevin Magnussen között.

Hamilton Button



Hamilton szerint azonban hiba lenne, és nem is tükrözné Ron Dennis általa megismert személyiségét, ha végül nem tartaná meg a rutinos Buttont, akinek tapasztalata sokat segíthet az új korszakba lépő csapat számára 2015-ben.

„Jenson nagyon hosszú ideje a Formula-1-ben van, kivételes karriert tudhat maga mögött és még mindig fiatal” - mondta Hamilton a The Guardiannak. „Most vasárnap elképesztően vezetett, hiszen az 5. helyre hozta be a McLarent, miközben a szintén nagyszerű csapattársa nem volt képes ilyen eredményre ugyanazzal az autóval.”

„Azt hiszem, ez rávilágít arra, hogy milyen szűk is a Formula-1 mezőnye. Csak 18-20 ülés van, de ő folyamatosan bizonyítja, hogy még mindig helye van itt és minden csapat számára nagy értéket képviselne.”

„Nagyon-nagyon hosszú ideje ismerem Ront, aki szenvedélyes a versenyzés iránt. Biztos vagyok benne, hogy bölcs döntést fog hozni. Véleményem szerint, ha egy csapatot világbajnoki kihívóvá akarnak építeni, akkor minőségi versenyzőkre van szükség. Csak egy maréknyi van belőlük, de Jenson egy közülük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: