DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamarosan feltámadhat a Caterham

Az F1-es kiscsapatot irányító Finbarr O’Connell arról számolt be, az istálló működése heteken belül újraindulhat, a tárgyalások egy lehetséges vevővel jó úton haladnak.

A Caterham irányítását felhalmozott adósságai miatt októberben egy pénzügyi behajtócég vette át, a csapat működése gyakorlatilag leállt, gyárának kapuit is bezárták. Bár az Abu Dhabi Nagydíjon részt vettek, a leafieldi központ továbbra sem indult újra, sőt az ott dolgozó 230 alkalmazottat elbocsátották – ők nem a behajtók, hanem még a korábbi tulajdonos, Tony Fernandes hatásköre alá tartoztak. Az istállót jelenleg vezető Finbarr O’Connell szerint azonban jó esély van arra, hogy a közeljövőben a Caterham minden részlege ismét normálisan működjön.



„Nyílt tárgyalásokat folytatok valakivel, aki szeretné a céget átvenni a következő hónap során. Ők ugyanazokkal az emberekkel folytatnák, ugyanazzal a csapattal, azonos infrastruktúrával, ez pedig egy álomeredmény lenne számomra” – mondta O’Connell, a behajtók vezetője. A szezonzáró nagydíjra rajongói adományoknak köszönhetően épp azért jutottak el, hogy jobban felhívják a csapatra az érdeklődők figyelmét. „Teljes mértékben fantasztikus lenne.”

Az ideiglenes csapatvezető nem árulta el, ki a lehetséges vásárló, de azt elmondta, már jelenleg is érdekelt a Formula-1-ben. „Olyasvalaki, aki ugyanúgy érzi, mint én: ha nem teszünk valamit gyorsan, a csapatot elsodorja az ár. Ha ő egy hiteles személy hiteles támogatókkal, az a legjobb megoldás. Olyan emberekkel beszélni, akiknek semmiféle érdekeltségük nincs a Formula-1-ben, akik nem tudják, mi is ez valójában, nagy kockázati tényezőt jelent. Ha a szándékuk komoly, és a dolgok rendben haladnak, a lehető leghamarabb bejelentést teszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: