DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Dennis: Elmondhatom, jövőre erősek leszünk

Bár a McLaren és a Honda első közös tesztnapjai nem zajlanak zökkenőmentesen, a csapat vezérigazgatójának, Ron Dennisnek kétségei sincsenek afelől, hogy a következő F1-es szezonban magas szinten teljesítenek majd.

Az Abu Dhabi tesztre tervezett kigördülés mindkét nap számos problémát hozott, így tesztkilométerek terén a csapat már biztosan elmaradt a várakozásoktól. Ez viszont nem rendítette meg a vezetőség hitét azt illetően, hogy a 2015-ös szezonnyitóra már remek formában lesznek.

Dppi_00114016_547



„Idén a csapatok csak februárban kezdték meg a tesztet az új szabályok mellett, de mi máris bevetettük a Honda hajtásláncát, még a téli tesztek előtt. A csapat és a Honda számára is világosak az új hajtásláncok kihívásai, és abban a pozícióban vagyok, hogy elmondhatom, erősek leszünk” - nyilatkozta Dennis a brazil Globo Esporte kérdésére válaszolva.

A McLaren az elmúlt két évben alaposan elmaradt korábbi formájától, hiszen a Mercedes partnereként töltött utolsó szezonjaikat az 5. helyen zárták a konstruktőri tabellán, futamgyőzelem nélkül. Dennis elmondása szerint azonban a 2015-ös autó alapjaiban különbözni fog elődeitől, nem utolsósorban azért, mert az átszervezés jegyében 20 új mérnök érkezett a csapathoz.

„A 2015-ös autót teljesen másik csoport tervezte, mint az előző két évben látottakat. Hiszünk abban, hogy helyes irányt vettünk, és a következő évi bajnokságot nagyon magas szinten kezdhetjük” - jelentette ki a McLaren első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: