DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas a Ferrarinál? - a menedzsment ködösít

A 2015-ös átigazolási hullám lassan véget ér, ezzel egy időben pedig már a 2016-os találgatások is beindulnak. A legújabb ilyen Valtteri Bottast köti össze a Ferrarival, de Hakkinen szerint erről még korai beszélni.

Az olasz La Gazzetta dello Sport jelentése szerint ugyanis esélyes, hogy a következő szezon végén várhatóan távozó Kimi Raikkönent a Ferrari egy másik finnel helyettesítené, hiszen kivetették a hálójukat az idén kimagaslóan szereplő Bottasra.

A Williams pilótája idén a negyedik helyet szerezte meg az összetettben, és a szezonzárón elért újabb dobogójával gondoskodott róla, hogy mindkét Ferrari-pilótát megelőzze a bajnokságban.

Dppi_00114021_247



A 25 éves versenyzőt persze a következő évre még szerződés köti a Williamshez, és a csapat jelenleg úgy nyilatkozik, hogy hosszabb távon is meg szeretnék tartani őt. Toto Wolff szerint pedig, aki Bottas menedzseri csapatának a tagja, a pilótát a Ferrarihoz kötő hírek nem többek az ilyenkor megszokott „pletykáknál”, legalábbis ezt idézi tőle a pilóta sorsával sokat foglalkozó finn Turun Sanomat.

A menedzsment egy másik tagja, a kétszeres világbajnok Mika Haikkinen szintén elhamarkodottnak tartja még, hogy ennyire előre tervezzenek.

„Valtteri jövőre a Williamsnél folytatja, 2016-ról pedig még korai lenne beszélni, de kétségtelenül a helyes irányba halad. Nagyszerű szezonja volt. Két második helyével és négy további dobogójával bizonyította, hogy milyen jó munkát is képes végezni a Williamsszel” - méltatta honfitársa teljesítményét Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: