DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo: Vettel odavan a Ferrariért

Idei csapattársa Sebastian Vettel Ferrariba igazolásáról beszélt: arról, hogy a német szenvedélyes az olasz csapat iránt, valamint nagyobb örömet okozna neki az ötödik F1-es bajnoki cím egy másik csapattal.

Daniel Ricciardo idén csatlakozott a Red Bullhoz, ahol az istálló egyedüli győzelmeit szerezte meg, ráadásul az első versenyektől fogva gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, Sebastian Vettelnél. A német négyszeres világbajnok az első közös év után elhagyja a Red Bullt, hogy a Ferrarihoz csatlakozzon. Ricciardo nem gondolja, hogy ennek kettejük idei formája az oka.



„Nem olyan éve volt, amilyet szeretett volna. Bár valószínűleg a csapaton belüli harc nem tette nehezebbé a döntését” – mondta az ausztrál futamgyőztes a német Sport Bildnek. „De nem szabad elveszítenünk a valóságérzékünket sem. Négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal. Ugyanolyan elégtétel lett volna az ötödik a Red Bull-lal, mint egy másik csapattal?”

Ezután kitért Vettel Ferrarit illető szenvedélyére, ami több annál, mint a vágy, hogy egyszer az olasz istállóban szerepeljen. „Tudom, milyen óriási szenvedélyt táplál a Ferrari iránt. Nem csak az F1-et, de az utcai autókat is illetően. Rajongója a márkának és a termékeinek. Ezért tudtam, hogy előbb vagy utóbb meg fog történni.”

Az olasz Autosprint eközben Sergio Marchionne Ferrari-elnök egy levelét szivárogtatta mi, amelyet a csapat dolgozóinak szánt. „Sebastiant és Kimit az életben nagyszerű barátság köti össze. Mind tudjuk, hogy ebben az időszakban mennyire fontos, hogy egészséges legyen a csapatszellem, amely azoktól érkezik, akik erősen hisznek a projektben, és osztozni akarnak a kötelességvállalásban, áldozatokban és eredményekben” – állt a levélben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: