DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Nehezebb Rosberggel, mint Alonsóval

Lewis Hamilton azt állítja, 2007-ben Fernando Alonsóval jobb volt a viszonya, mint az idei bajnoki harc során Nico Rosberggel. A brit viszont örül, hogy rendszeresen kemény csapattársakat kap.

A 2014-es szezon friss bajnoka idén a pályán és azon kívül is összetűzésbe került néhányszor Rosberggel: először Monacóban, ahol a brit meggyőződése szerint csapattársa szándékosan csúszott ki előtte az időmérő végén, majd pedig a spái ütközésük után Hamiltonból ismét felszínre törtek az indulatok. Többen is azt feltételezték, hogy az egymást gyerekkoruk óta ismerő pilóták kapcsolata nem fogja túlélni az idei évet, és a szezon után valamelyikük távozik a csapattól, ám végül sikerült átvészelniük a nehéz időszakokat is.

Dppi_00114014_027



Hamilton már első F1-es évében, a McLarennél is nehéz ellenféllel találta magát szembe Fernando Alonso személyében, akivel szintén a bajnoki címért csatáztak az egész év során. A spanyol akkor a csapatnak többször is nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy hagyják vele versenyezni az újonc britet, és bár vele is voltak kisebb összetűzései, Hamilton most úgy érzi, akkor könnyebben tudta kezelni a viszonyát Alonsóval, mint idén Rosberggel.

„Talán ez most nehezebb volt, figyelembe véve néhány szituációt, amibe belekerültünk a szezon során” - nyilatkozta a BBC Sport ezt firtató kérdésére. „Persze mindig erős ellenfeleket, egy kemény csapattársat akarunk magunk mellé, hiszen ez segít abban, hogy mi is növeljük a szintet.”

Hamiltont idei teljesítménye nyomán előterjesztették a BBC Év Sportszemélyisége díjra, amit várhatóan vagy ő, vagy a golfozó Rory McIllroy fog megkapni. A brit 2008-ban is harcban volt már ezért az elismerésért, de akkor Sir Chris Hoy nyert vele szemben. Legutóbb 1996-ban történt meg, hogy F1-es pilóta kapta meg a díjat, akkor a világbajnoki címet szerző Damon Hillt jutalmazták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: