DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Carlos Sainz Jr. szuperlatívuszokban beszél a Red Bullról

Először vezethette hétfőn az RB10-est Carlos Sainz Jr., a World Series by Renault bajnoka, és a Toro Rosso másik ülésének várományosa. A spanyol csak pozitívumokat tapasztalt a "jutalom-teszten."

Carlos Sainz Jr. már több mint egy hónapja tudta, hogy a WSR-ben szerzett világbajnoki címéért nem csak a szokásos elismerés, hanem egy Forma-1-es teszt is jár, mégpedig Abu Dhabiban a Red Bull biztosított számára lehetőséget, hogy egy egész napon keresztül gyakoroljon az RB10-essel.



„Nagyszerű nap volt ez számomra, egy olyan nap, amelyre a WSR-ben szerzett bajnoki címem megszerzése óta gondolok. Teljesen befészkelte már magát a fejembe, és így, hogy végre megvalósult, hihetetlen érzés” – mondta a spanyol pilóta közvetlenül azután, hogy kiszállt az autóból és az ötödik helyen zárta a gyakorlást.

„Természetesen volt összehasonlítási alapom, hiszen tavaly vezethettem az RB9-est, és mivel hosszú napon vagyunk túl, apró lépésekkel előrébb tudtam haladni. Majdnem száz kört teljesítettem, hogy őszinte legyek, ez nagyszerű volt. Már az első körtől kényelmesen éreztem magam az autóban, és sikerült úgy vezetnem, ahogyan szerettem volna.”

Mivel a Toro Rosso még mindig nem döntött a másik ülést elfoglaló versenyzőről, Sainz a teszttel azt is szerette volna bizonyítani, hogy megérdemli a lehetőséget. „Hogy őszinte legyek, nem hallok sok mindent felőlük, csak várok, hogy meghozzák a döntést. Úgy hiszem, a megfelelő pilótát fogják választani, és természetesen szeretném, hogy én legyek az. Még várnunk kell arra, hogy mi fog történni, de a teszt nagyon fontos volt számomra, hogy lássák, előrébb léptem egy év alatt, így talán még jobban ismernek, és bízom benne, hogy engem választanak majd” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: