DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bernie: Nem fiatalokról, 6 évesekről volt szó

Bernie Ecclestone-nak az F1-es csapatfőnökök kritikája és a teljes motorsport felháborodása után hirtelen eszébe jutott: nem is a fiatal generációról, csak a gyerekekről beszélt a botrányinterjúban.

Nem először, és valószínűleg nem is utoljára fordul elő, hogy Bernie Ecclestone-nak magyarázkodnia kell egy kijelentését követően. Most is így történt, miután az autósport világa egy emberként háborodott fel azon a két héttel ezelőtti interjún, melyben Ecclestone kifejtette, hogy őt nem érdekli az, hogy az F1 vonzó legyen a gyermekek számára.

Ecclestone2



Idézzük fel Ecclestone nyilatkozatát: „És most azt mondják, hogy valahogy rá kell vennem egy 15 éves gyereket, hogy nézze a Formula-1-et, mert valaki egy új márkát akar eléjük rakni. Ez a legkevésbé sem fogja érdekelni őket. Ha fiatal srácok meglátják a Rolex márkát, elmennek venni egyet? Nincs rá pénzük. Ott egy másik szponzor, a UBS – a gyerekeket nem érdeklik a bankok! Nincs is elég pénzük ahhoz, hogy a nyüves bankokban tartsák őket. Ez a véleményem. Nem értem, az emberek miért ragaszkodnak ehhez az úgynevezett fiatal generációhoz.”

 „Miért akarják ezt? El akarnak adni nekik valamit? A legtöbb gyereknek nincs is pénze. Inkább azokat a 70 éves fickókat kell megszólítani, akiknek sok pénze van. Semmi értelme megpróbálni ezeket a gyerekeket elérni, mert úgysem vesznek semmilyen terméket. Ha a marketingesek ezt a célközönséget akarják megszólítani, talán a Disneyt kellene hirdetniük.”

Abu Dhabiban a csapatfőnökök közös sajtótájékoztatójukon reagáltak erre, Marco Mattiacci személyes tapasztalatairól beszélt, melyek ellentmondanak Ecclestone állításainak, de Toto Wolff és Christian Horner is hangot adott egyet nem értésének, sőt utóbbi kissé cikire is vette Ecclestone-t: „Ne feledjük, hogy ha az ember 84 esztendős, akkor egy hetvenéves is elég fiatal a számára...”

Ecclestone

Bernie Ecclestone viszont a Pitpass riportja szerint amellett érvel, hogy szavait tévesen idézte az Autosport magazin és testvérlapja, ahol az interjú először megjelent: „Soha nem mondtam fiatalabb generációt, gyerekeket mondtam, hiszen a kérdés gyerekekről szólt. Nem tudom, hány 6-7 éves gyerek szaladgál Rolexszel, amit a szüleik vettek nekik... Nem a hatévesek veszik az általunk hirdetett termékeket. Én csak egy kérdésre feleltem, ami a gyerekekről szólt, ennyi!”

Persze nem állíthatjuk, hogy Ecclestone-nak nincs igaza, de tény és való, hogy az elmúlt években sokadszorra kell magyarázkodnia egy-egy megjegyzését követően. A teljesség igénye nélkül: többek közt pozitívan nyilatkozott Vlagyimir Putyin homoszexualitással kapcsolatos nézeteiről, Adolf Hitlerről, a nőkről pedig nemrég azt mondta, hogy fehérbe kellene öltöztetni őket, mint a többi konyhai eszközt…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: