DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: A Mercedes előnye változatlan marad jövőre

A Mercedes két riválisa, a McLarenhez csatlakozó Fernando Alonso, valamint a Red Bull F1-es főnöke, Christian Horner szerint a következő év hasonlóan a Mercedes dominanciájáról fog szólni, mint az idei.

A német autógyártó mellett senki sem tudott labdába rúgni idén a Formula-1-ben, az egyéni bajnokság sorsa azonban az utolsó versenyig elhúzódott Lewis Hamilton és Nico Rosberg között. Könnyen lehet, hogy jövőre is hasonló párharcot láthatunk – a riválisok legalábbis így vélekednek.

„A Mercedes kétségtelenül nagy előnyben van, és valószínűleg ezt folytatni fogják jövőre is” – mondta utolsó ferraris versenye után Fernando Alonso, aki jövőre a McLaren-Hondához csatlakozik a partnerség első évében. „De én olyan projektbe érkezek, amely nem csak a következő évre szól. Hosszú távú kapcsolat lesz, amely hamarosan remélhetőleg már a Mercedest fenyegeti. Ezért hoztam még én is ezt a döntést.”



A Mercedeshez idén a Renault-motoros Red Bull tudott legközelebb kerülni, egyedül ők nyertek versenyt a konstruktőri világbajnokon kívül. A csapatfőnök Christian Horner azonban már 2016-ban gondolkodik, amikor változások történhetnek a jelenlegi motorszabályban.

„Semmi sem fog változni jövőre, de a sport nem engedheti meg, hogy ne tisztázza 2016-ot. Nem írom le a következő évet, de kétségtelen, hogy a különbség ott van, és az alapján, amit a Mercedes jövő évi javulásáról hallunk, súlyos feladat lesz csökkenteni. Ha hinni lehet a számoknak, amelyek a pletykákban keringenek, a különbség még nőhet, ahelyett, hogy zsugorodna. Igencsak lehangoló, ha ez igaz. A Renault javulást érhet el, de valószínűtlen, hogy befogjuk az idei motorjukat. És a Mercedes sem fog a babérjain ülni” – beszélt a következő szezonról Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: