DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ők vezetik a Ferrarit és McLarent a teszten

Kedden, két nappal az Abu Dhabi Nagydíj után már indul a felkészülés a 2015-ös F1-es szezonra. A Ferrari és McLaren is beveti fiatal tesztpilótáit, utóbbi csapatnál egyedül ő fog vezetni.

A Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Raffaele Marciello az idei autót próbálhatja ki a kétnapos teszt során. A 19 éves versenyző idén a GP2-es mezőny tagja volt, versenyt nyert és 8. lett a bajnokságban – szóba került az is, hogy ha a Ferrari harmadik autót indít, a fiatal tehetség kapja meg.

Az Autosport beszámolója alapján úgy tűnik, Marciello körözése a tesztnek csak egy kisebb részét fogja kitenni, az idő többségében Kimi Raikkönen vezet. Jövőre Sebastian Vettel érkezik a finn versenyző mellé, de a Red Bull, amely eredetileg engedélyezte volna, hogy autóba üljön Abu Dhabiban, végül úgy döntött, megtiltja neki a korai bemutatkozást, attól tartva, hogy a német túlságosan segítheti információival új csapatát.



A McLaren hivatalosan még egyik versenyzőjét sem jelentette be, decemberig nem is fogja, ezért náluk mindkét napot ugyanaz a pilóta kapja meg, idei tartalékosuk, a 22 esztendős Stoffel Vandoorne. A belga versenyző idén szintén a GP2-ben szerepelt, ahol első szezonjában rögtön második lett az összetettben, négy versenyt nyert meg, köztük a legelsőt. Felmerült a lehetősége annak is, hogy Kevin Magnussen vagy Jenson Button helyett jövőre ő lesz a befutó Fernando Alonso oldalán.

Vandoorne az MP4-29H-t vezetheti a tesztelés során, amely az idei autó átalakított, Mercedes helyett Honda erőforrással felszerelt változata. Két héttel ezelőtt a csapat a gyakorlóautót már bejáratta Silverstone-ban, a fiatal versenyzőre ennyivel könnyebb feladat vár.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: