DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda: Rosberg jövőre is felveszi a kesztyűt

A háromszoros világbajnok úgy véli, hogy a világbajnoki vereség nem fogja megtörni Nico Rosberget, és 2015-ben megerősödve fog visszatérni, hogy ismét megpróbálja megszerezni a vb-címet.

Az Abu Nagydíjon elszenvedett szerencsétlen ERS-hibának köszönhetően Nico Rosbergnek esélye sem volt arra, hogy támadja Lewis Hamiltont a verseny során, így a világbajnoki cím – noha kevesebb esélye is volt rá – kicsúszott a kezei közül. Niki Lauda, a csapat tanácsadója szerint azonban nem kell leírni a német pilótát, aki jövőre vissza fog vágni a vereségért.



„Nico vissza fog térni, hiszen megvan a lehetősége, hogy a csúcsra érjen. Még mindig vannak olyan dolgok, melyek nem kerültek nála a felszínre, sebesség és teljesítmény terén, vagy hogy mennyi energiát fektet a technikai részletekbe. A következő év ismét jó lesz a pilótáink között, és nagyon remélem, hogy senki sem fog beleszólni a csatájukba.”

Lauda természetesen a mercedes második világbajnoki címét szerző Hamiltonnak is gratulált. „Kimagasló év volt ez Lewis számára, 11 versenyt nyert, és világbajnok lett. Különösen azért vagyok boldog, mert két és fél éve én kértem meg arra, hogy hagyja ott a McLarent a Mercedes kedvéért. Akkor egy kérdést tett fel: „Mikor leszünk versenyképesek?” A válaszomban garantáltam neki, hogy világbajnoki címet fog nyerni – és a második év végére meg is történt. Boldog vagyok, hogy nem szegtem meg az ígéretemet” – mondta az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: