DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ki lesz a Ferrari főnöke: Mindenki terel

Sem a Marco Mattiaccit, sem a Ross Brawnt illető F1-es pletykákat nem válaszolták meg a Ferrarinál: sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták őket. Ki lesz a Ferrari csapatfőnöke?

Az Abu Dhabi Nagydíj előtt merült fel a lehetőség, hogy Marco Mattiacci, aki mindössze év elején érkezett a csapatfőnök pozíciójába a Ferrarihoz, már ezen a héten távozni fog, mivel felettesei nem elégedettek a munkájával – annak ellenére, hogy egy négyszeres világbajnokot hozott a csapathoz Sebastian Vettel személyében. A pletykák szerint a Marlboro menedzsere – és egyben az F1 Bizottság tagja – Maurizio Arrivabene érkezhet az istállóhoz, esetleg Ross Brawn, aki bár év elején bejelentette visszavonulását, rendszeresen szóba hozzák különböző csapatokkal.



„Pillanatnyilag a munkámra összpontosítok, csakúgy, mint amikor elkezdtem áprilisban” – válaszolt kitérően Mattiacci a jövőjét feszegető kérdésre a GMM hírügynökségnek. A hírek szerint a csapat új elnöke, Sergio Marchionne váltaná le – Mattiacci köztudottan Marchionne elődjével, Luca Di Montezemolóval ápolt jó kapcsolatot.

Az istálló alelnöke, Piero Ferrari ellátogatott az Abu Dhabi Nagydíjra – amely az autógyár számára különleges jelentőséggel bír –, őt Ross Brawn lehetséges visszatéréséről faggatták. „Nem tudom” – válaszolta a 69 esztendős olasz. Mikor arról kérdezték, barátságban váltak-e el Brawntól közel egy évtizeddel ezelőtt, „igen”-nel felelt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: