DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Miért problémázunk a szombatokkal?

Christian Horner szerint Ricciardo versenye tökéletes lenyomata volt a 2014-es szezonnak, és örül neki, hogy a Red Bull új vezérbikája jó teljesítménnyel zárta a szezont.

Az időmérős kizárásnak köszönhetően a boxból rajtolt a két Red Bull Abu Dhabiban, és a pilóták idei teljesítményét figyelembe véve nem meglepő módon Daniel Ricciardo volt az, akinek jobban feküdt a felforgatott stratégia. Az ausztrál simán felért a negyedik helyig, míg bajnoki címet 4 éve itt megnyerő, most pedig itt átadni kényszerülő Sebastian Vettel a nyolcadik lett.



Annak ellenére, hogy a bajnoki pozíciók már lefutottnak számítottak mind Ricciardo, mind a Red Bull számára, Horner örül neki, hogy pilótája ilyen elánnal vágott keresztül a mezőnyön. „Nem volt túl rossz” – idézi a csapatfőnököt a crash.net. „Szerintem ezentúl feladjuk a szombatokat, miért ezen stresszelni? Inkább a vasárnapokkal fogunk foglalkozni” – utalt arra, hogy máskor tiszta versenyben, rajtbüntetés nélkül is nehéz volt idén a negyedik helyet megszerezni.

„Azt hiszem, a hétvégi verseny tökéletes lenyomata volt Ricciardo évének, hihetetlenül vezetett. Bemutatott néhány remek előzést és úgy zárta az évet, ahogy elkezdte. Az egész versenye makulátlan volt rajttól a célig – lenyűgöző lezárása az évnek.”

Horner a csapat előtt álló tesztre is kitért: „Két napunk van a tesztelésre, az első Carlos Sainz Jr-é lesz, mint a World Series by Renault győztese. A második nap a gumikat teszteljük majd, amihez nagyobb segítséget tud nyújtani egy jelenlegi pilóta, mint Danyil Kvjat, aki amúgy is elfoglalt lesz a szimulátorban, és végig, karácsony előtt…” – tette hozzá sejtelmesen Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: