DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton még erősebb szezont ígér 2015-re

24 óra sem telt el pályafutása második F1-es világbajnoki címének megszerzése óta, Lewis Hamilton máris az előtte álló feladatokra tekint, és jövőre egy még erősebb szezont szeretne futni a Mercedesszel, mint idén. Magasra tette magának a lécet.

Hamilton vasárnap az Abu Dhabi Nagydíj megnyerésével, rendkívül érett és magabiztos teljesítménnyel hódította el a 2014-es egyéni F1-es világbajnoki címet. Azt gondolná az ember, hogy itt az idő egy kis megérdemelt lazításra, és Hamilton a következő napokban el fog veszni a bulik világában, ám aki ezt gondolta, az hétfő reggel meglepődve tapasztalhatta, hogy a brit kisimult arccal, teljesen kipihenten érkezett meg a Mercedes reggelivel egybekötött sajtótájékoztatójára.

„Egy italt fogyasztottam el tegnap este, és ez bőven elég volt nekem” – mondta mosolyogva az évek során szemlátomást tényleg felnőtté érett pilóta, aki nyomban világossá tette jövő évi célkitűzéseit is. „Természetesen egy álom lenne, ha jövőre egy még erősebb szezont tudnánk teljesíteni. Ez lesz a célunk. Abszolút mértékben hiszek a csapatban, és abban, hogy jövőre is egy nagyon-nagyon erős szezont futunk majd.”

Hamilton: arra van az előre - a britet vb-címének másnapján már csak a jövő izgatja


 

A jelenleg 29. életévében járó kétszeres világbajnok ezt követően azt is kifejtette, miért lát nagyobb esélyt a címvédésre, mint legutóbb, 2009-ben. „2009-ben, amikor legutóbb címvédőként vágtam neki egy szezonnak, az autók sokat változtak az előző évhez képest, míg most hasonlóak maradnak” – idézi az autosport.com Hamilton szavait. „Hiszek benne, hogy a Petronasszal együtt dolgozva tovább tudunk fejleszteni a motoron és az autón. Tudom, hogy folyamatos pozitív lépéseket teszünk ebbe az irányba, és már alig várom, hogy visszatérjek a csapat gyárába, magamba szívjak minden adatot, amit csak lehet, és elkezdjek dolgozni azokon a területeken, ahol még fejlődhetek” – szögezte le még egyszer a friss világbajnok, hogy esze ágában nincs a babérjain ülni, és egy perc előnyt nem akar adni az öröm mámorában riválisainak a jövő évi felkészülés tekintetében.

„Természetesen a kvalifikáció az a terület, amin talán a legtöbbet fogok dolgozni a jövő évi javulás érdekében, de nem aggódom emiatt. Nico (Rosberg) idén remek munkát végzett az időmérőkön, de most alaposan bele fogok merülni a részletekbe, hogy én is fejlődjek ezen a téren a jövő évre” – árulta el Lewis, aki végül azt is kifejtette, miért jelentett számára különösen nagy elégtételt az idei szezon. 

„Ha visszatekintünk a korábbi évekre, mindenki folyton arról beszélt, hogy ’Lewis nem tudja a versenyek végéig beosztani az abroncsait az agresszív vezetési stílusa miatt’. De idén a versenyeken szerintem időről időre bizonyítottam, hogy kevesebb üzemanyagot használok, ugyanolyan jól hasznosítom a gumijaimat, mint bárki más, és jól pozícionálom az autómat ahhoz, hogy átjussak embereken, hasznosítva a versenyrutinomat. Ez a legnagyszerűbb érzés” – mutatott rá Hamilton, hogy sokszor a bántó kritikák adják a legnagyobb motivációt a nagy bajnokoknak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: