DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Elhúzódhat Hamilton és a Mercedes megegyezése

Második bajnoki címe után már az F1 nagyjaival említik együtt, ez is közrejátszhat abban, hogy időbe telhet, amíg Hamilton megegyezik a hosszabbításról csapatával – hívta fel a figyelmet Toto Wolff.

A brit versenyzőnek jelenleg csak 2015-re szól érvényes szerződése, a terv már hosszú ideje az volt, hogy a pilótát hagyják szezonjára koncentrálni, aztán Abu Dhabi után – függetlenül a világbajnoki cím sorsától – rögtön összeülnek tárgyalni a hosszabbításról. Toto Wolff üzleti ügyvezető igazgató tegnap is tett arra utalást, hogy amint Hamilton kiheveri az esti ünneplés fáradalmait, a szerződésről fognak beszélni.



„Egyáltalán nem érzem azt, hogy új kihívást keresek. Úgy érzem, ez csak a kezdet” – erősítette meg Hamilton, hogy a csapatnál akar maradni. Azt azonban ő is elárulta, nem fogja sietősen aláírni hosszabbítását. „Egy évünk még mindig van, ezért nem kell igazán sietni. De ez az otthonom, és boldog vagyok itt.”

Természetesen a Mercedes is hosszabbítani kíván, a tárgyalások elhúzódását nem is a szándék hiánya, hanem a szerződés feltételei okozhatják. Kétszeres világbajnokként Hamilton nagyobb elvárásokat támaszthat, mint korábban. „Lewis otthon érzi magát a csapatnál, és a miénk a leggyorsabb autó. Ezért van néhány egészen fontos érvünk!” – nyilatkozta Toto Wolff. „De természetesen arra nincs garancia, hogy hamar megegyezésre jutunk. Természetesen szeretnénk megtartani Lewist, ő egy fontos része ennek a történetnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: