DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Dennis: Az nyert, akinek nyernie kellett

Felfedezője, Ron Dennis szerint Lewis Hamilton megérdemelten lett világbajnok. A McLaren vezetője úgy véli, Kevin Magnussenre is fényes jövő várhat az F1-ben.

Ron Dennis 2007-ben adta meg a lehetőséget Lewis Hamiltonnak, hogy csapatában, a McLarenben vezethessen: a brit versenyző az első pillanatoktól fogva meghálálta a bizalmat, és már második évében világbajnoki címet ünnepelhetett. 2012 végén elhagyta a McLarent, és a Mercedeshez csatlakozott, ahol 2014-ben domináns teljesítménnyel, 19-ből 11 futamgyőzelemmel szerezte meg második bajnoki címét.

„A megfelelő ember nyert. Ő nyerte a legtöbb versenyt, vagy nem? Ő nyert a legtöbbször, neki volt a legtöbb technikai meghibásodása, és ő érdemelte meg, hogy győzzön. Ez ilyen egyszerű” – nyilatkozta a crash.net oldalnak.



A McLaren háza táján ugyanakkor továbbra is a második ülés – a hivatalosan még be nem jelentett Fernando Alonso mellett – sorsa a legérdekesebb kérdés. Nem dőlt még el, hogy Jenson Button vagy Kevin Magnussen kapja meg azt, és lehetőségként felmerült a tesztpilóta, Stoffel Vandoorne neve is – bár az ő érkezését a csapat versenyigazgatója, Eric Boullier cáfolta. Egy másik megszólalásában Dennis a fiatal versenyzőben rejlő potenciált dicsérte.

„Erősen kívánom, hogy Dánia ébredjen fel” – mondta a TV3 dán televíziónak. „És ismerje fel, hogy vissza nem térő lehetőségük van arra, hogy támogassanak valakit, aki könnyen hazája sportlegendája lehet. Remélem, a multik valamelyike felismeri, hogy az élet nem mindig csak a pénzről szól, hanem a nemzeti büszkeségről is. Én már elvégeztem a feladatom. És azt hiszem, itt az ideje, hogy Dánia is megtegye ugyanezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: