DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button: Apám ideges lenne, ha látná a mostani helyzetemet

Jenson Button a BBC-nek nyilatkozva őszintén beszélt arról, mennyire nehéz volt számára az idei versenyszezon édesapja, John Button januári elvesztése miatt, akinek hiánya a legboldogabb pillanatokban hasított belé a legnagyobb fájdalommal.

„Néha akkor fáj igazán valaki, számodra fontos embernek az elvesztése, amikor különben minden jól alakul az életedben. Az orosz futam nagyon nehéz volt számomra, mert fejlődtünk, a 4. helyen végeztem, minden jó volt, de mentálisan nagyon nehéz volt elviselni, hogy utána mentem volna a depóba megosztani az örömömet valakivel, aki igazán közel áll hozzám – és ez nekem mindig az öregem volt” – mesélt 2014-es szezonja emberi oldaláról a brit, akinek továbbra is bizonytalan lábakon áll jövője, mivel a McLaren még mindig nem jelentette be 2015-ös pilótafelállását.

„Az apám nagyon ideges lenne, ha látná a jelenlegi helyzetemet” – utalt rá a 2009-es világbajnok, hogy nem éppen szerencsés egy versenyszezon befejeztével nem tudni, hogy hol fogja elkezdeni az ember a következőt.

5 éve még Button és édesapja burkolózott a brit zászlóba, mint tegnap Lewis Hamilton


 

„Remélem, végül büszke lesz rám, és nem ez az utolsó alkalom, hogy itt az F1-ben beszélgetek veletek” – fordult az újságírókhoz Button, majd hozzátette: „Lövésem sincs, hogy fogok-e versenyezni jövőre. Remélem, nagyon hamar döntést fognak hozni Kevin (Magnussen) és az én kedvemért. Az emberek általában okkal tesznek mindent, de én nem értem, miért telik nekik ennyi időbe megtenni a bejelentést a jövőnkre vonatkozólag” – idézi a bbc.com a 2009-es világbajnok szavait, aki ma reggel saját Twitter oldalán is kifejezetten aktív volt, oda a következő üzenetet írta ki szurkolóinak:

„Bárhogy is alakuljon jövőre a pályafutásom, tudom, hogy a pályán és azon kívül is minden tőlem telhetőt megtettem, és ez örömmel tölt el. Ez volt az otthonom az elmúlt 5 évben. Nagy-nagy köszönet minden szurkolómnak, különösen azért az erőért, amit ti adtatok nekem ebben az idényben. Még nem végeztem!! Annyi minden van még, amit el akarok érni ebben a sportban.” 

Hogy ez búcsú lenne-e a McLarentől, vagy sem, azt remélhetőleg hamarosan megtudjuk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: