DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Akár a héten bejelenthetik Sainz érkezését

Úgy tűnik, eldőlt a Toro Rosso dilemmája, és Carlos Sainz Jr.-ra esett választásuk Jean-Eric Vergne megtartása helyett. Sajtóhírek szerint a Red Bull F1-es utánpótláscsapata a héten tehet bejelentést.

Az már nyáron kiderült, hogy a Toro Rosso egyik ülését a mindössze 17 esztendős Max Verstappen kapja meg, aki a 2015-ös Ausztrál Nagydíjon minden idők legfiatalabb Formula-1-es versenyzője lesz. Úgy tűnt, ezzel megnövekednek Jean-Eric Vergne esélyei, hogy egy precedens nélküli negyedik szezonra maradjon a Toro Rossónál: túlságosan kockázatos lett volna két újonccal indulni. Ugyanakkor a Red Bull három juniorversenyzője is esélyes maradt: Carlos Sainz Jr., Pierre Gasly, illetve Alex Lynn. A 2014-es különösen erős évjárat volt az utánpótlásprogramban: Sainz és Gasly a Formula Renault 3.5 első két helyét szerezte meg, Lynn a GP3-ban nyert bajnoki címet.

 



Míg korábban optimistán beszélt jövőjéről, Abu Dhabiban Vergne lemondó hangnemben válaszolt a kérdésekre, amelyek azt sejttették, hogy a Toro Rosso mégsem őt választotta. A spanyol Marca sportlap „99 %”-os biztossággal állítja, hogy a lehetőséget Sainz kapta meg, a bejelentésre pedig már a héten sor kerülhet. A lap szerint a fiatal versenyző egy új szponzort is magával hozhat. A jelenlegi üzemanyag-beszállító, a spanyol Cepsa távozni készül, de lehetséges, hogy Sainz bejelentése hatására ők is maradnak – korábbi hírek szerint ők Abu Dhabiban tárgyaltak a csapattal.

A spanyol versenyző ma Abu Dhabiba érkezeik, a Marca szerint édesapja társaságában, ahol a nagydíj utáni teszten a Red Bullt vezeti. Ezt a lehetőséget hivatalosan a Formula Renault 3.5-ben szerzett győzelméért kapja meg – ő az első Red Bull-junior, aki megnyerte a szériát, amelyben korábban Vettel, Ricciardo és Vergne is nevelkedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: