DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Nico a lehető legerősebb csapattárs

Nico Rosberg teljesítményét és sportszerűségét méltatta Toto Wolff, a Mercedes F1-es üzleti főnöke, miközben leszögezte, hosszú évekig a csapatban szeretné tudni Lewis Hamiltont.

Ahhoz már hosszú ideje nem fért kétség, hogy a Mercedes valamelyik versenyzője nyeri meg a 2014-es világbajnoki címet. A döntés az utolsó versenyig húzódott, bár a Hamilton és Rosberg között várt csata végül elmaradt – a csapat „Desert Duel”, azaz „sivatagi párbaj” néven reklámozta a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat. Lewis Hamilton végig címszerző pozícióban állt, Nico Rosbergre viszont a Mercedes autóit egész évben jellemző műszaki megbízhatatlanság sújtott le.



„Keserédes nap” – mondta Toto Wolff üzleti ügyvezető igazgató, aki szerette volna elkerülni, hogy a technikai ördöge beleszóljon az utolsó versenybe. „Nico nem rajtolt túl jól, de nagyszerű sportszerűséget tanúsított. Sok új rajongót fog szerezni. Egy olyan versenyző lett világbajnok, aki megérdemelte azt.”

„Nico valószínűleg a legerősebb csapattárs, aki az embernek csak lehet. Jobb volt az időmérőn, ami eddig Lewis tudományának számított. Arra számítunk, hogy a csata folytatódik.” Az ígéretek alapján holnap Hamilton és Wolff összeülnek, hogy a brit versenyző szerződéshosszabbításáról tárgyaljanak. Egyelőre csak a következő évre vonatkozik érvényes kontraktus. „Hosszú időre szeretnénk aláírni Lewisszal. Olyan jól passzol a csapatba. Ha egy hosszú éjszaka után felébred holnap, akkor beszélni fogunk róla.”

A Mercedes tökéletes szezont teljesített idén, Hamilton révén idei 16. győzelmüket szerezték meg, amivel megdöntötték a McLaren 1988-as rekordját – korábban még egyetlen istálló sem teljesített ilyen sikeres évet. Az idei szezont uraló Hamilton és Rosberg is nyilatkozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: