DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Egy csodálatos utazás gyenge vége

Sebastian Vettel búcsúversenyét teljesítette Abu Dhabiban a Red Bull-lal. A számos közös F1-es siker után, amelyeket egészen hihetetlennek érez, nem örül neki, hogy egy 8. hellyel kell elköszönnie.

A Red Bull versenyét már szombaton megbélyegezte, hogy szabálytalan első szárnyaik miatt az időmérő edzésről mindkét versenyzőt kizárták, ők pedig bokszutcai rajtra kényszerültek. Ahogy várni lehetett, a páros számos helyet tört előre, de Vettelnek nem jött ki a lépés úgy, ahogyan szerette volna.

„Úgy éreztem, hogy több volt benne, de amint Kevin mögé ragadtam az elején, nehéz volt, ezért nem lehetek teljesen boldog a mai nappal. Amikor az ember versenyez, mindig a lehető legelöl szeretne végezni, ma pedig meglett volna a tempónk, hogy előrébb legyünk” – mondta a csupán 8. helyen célba érő Vettel, aki zsinórban négy bajnoki cím után ötödikként, győzelem nélkül zárta a szezont.



„Az elmúlt hat év hihetetlen utazás volt, nyilvánvalóan nem számítottunk rá, amikor együtt kezdtünk dolgozni – sosem lehet arra számítani, hogy az ember sorozatban négy egyéni és konstruktőri címet szerez. Nagyon jó értelemben ismersz meg embereket, és olyan barátságokat kötsz, amelyek hosszú ideig tartanak. Vidám és szomorú napokon mentünk keresztül, együtt. Azt hiszem, sokat tanultam. Köszönetet szeretnék mondani a Red Bullnak és a csapatnak, mindenért, amit tettek. Hiányozni fognak.”

Sebastian Vettel a Toro Rossónál töltött másfél év után 2009-ben érkezett a Red Bullhoz, rögtön az első szezonban másodikként zárta a bajnokságot, mindössze 9 ponttal Jenson Button mögött. Rögtön ezután következett négy bajnoki címe, két küzdelmes (2010, 2012), illetve két domináns (2011, 2013) siker. A közös időszak alatt a német versenyző 38 futamgyőzelmet, 65 dobogós helyet, valamint 44 pole-pozíciót szerzett csapatának. Jövőre pályafutása legnagyobb váltását hajtja végre, a Ferrari versenyzője lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: