DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vergne mégsem maradhat a Toro Rossónál?

Jean-Eric Vergne Abu Dhabiban teljesítheti utolsó F1-es nagydíját a Toro Rossóval, erre utalnak a versenyző cinikus megjegyzései a futam kimenetelével kapcsolatban.

Egyszer már szinte biztosra lehetett venni, hogy a francia versenyző együttműködése a Toro Rossóval három szezon után véget ér: amikor az istálló bejelentette Max Verstappen érkezését, Vergne már kezdhetett más csapatoknál érdeklődni. Sebastian Vettel azonban váratlanul elhagyta a Red Bullt, a helyére pedig sebtében Danyiil Kvjatot igazolták. A csapat hirtelen fordulatot vett, és tapasztalatának köszönhetően komolyan számoltak a francia megtartásával.



Jean-Eric Vergne azonban olyan hangvételű nyilatkozatokat tett Abu Dhabiban, amelyek jelentősen ronthatnak esélyein a maradásra – hacsak nem dőlt már el, hogy biztosan távoznia kell. „Látszólag bizonyos dolgok fontosabbak a Red Bullnak, mint a pontok” – mondta akkor, amikor a pontduplázásról kérdezték. Ezzel arra utalhatott, hogy Kvjat idén csupán 8 pontot gyűjtött össze, mégis a nagycsapatban folytathatja, neki viszont 22 egységével még a Toro Rosso kegyeiért is küzdenie kellett.

„Nem számít, mi történik ezen a nagydíjon, 1 vagy 10 pontot szerzek, semmi sem fog változni” – nyilatkozott egy másik alkalommal. A francia RMC és L’Equipe szerint Vergne megjegyzései arra utalnak, hogy a Toro Rosso mégsem őt választotta.

Ha Vergne valóban távozik, Carlos Sainz Jr. lehet a legesélyesebb utódjaként, aki a verseny utáni teszten a Red Bullt próbálhatja ki. De két másik újonc továbbra is képben van, köztük a GP3-at hétvégén megnyerő Alex Lynn, valamint a 18 éves Pierre Gasly. Az RMC szerint Gasly akár a Red Bull harmadik autóját is megkaphatja, amennyiben az energiaitalos csapat indítani fog ilyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: