DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Idén Hamilton volt a legjobb

Katasztrofálisan alakult Nico Rosberg versenye Abu Dhabiban, a német pilóta ennek ellenére méltósággal viselte a vereséget, és gratulált legnagyobb riválisának az F1-es bajnoki címhez.

Rosberg 17 pontos hátrányban érkezett az Abu Dhabi Nagydíjra, csak a győzelem lehetett a célja, amennyiben meg akarta kaparintani a világbajnoki trófeát. Az időmérőn egy nagy előnnyel szerzett pole-pozíció jó előjelnek bizonyult, de a vezetést már a rajtnál elveszítette Hamiltonnal szemben. Hosszú körökön keresztül üldözte brit kollégáját, azonban autója ERS-rendszere elromlott, először a különbség nőtt kettejük között, aztán folyamatosan csúszott egyre hátrébb.

Célja aztán már csak az volt, hogy az 5. helyen beérjen, ami abban az esetben még bajnoki címet ért volna, ha Hamilton kiesik a futamból. Csapattársát azonban elkerülték a gondok, az ő helyzete viszont csak rosszabbodott, az utolsó körökben istállója a bokszba is ki akarta hívni. Rosberg inkább a pályán fejezte be 2014-et, a 14. pozícióban.

5 futamgyőzelemmel, 15 dobogós hellyel és 11 pole-pozícióval – időmérőn ő volt a legjobb – azonban karrierje messze legsikeresebb szezonját teljesítette, a bajnokság második helyén végzett, eddigi legjobbja hatodik volt. A német pilóta sportszerűségéről is tanúbizonyságot tett, amikor a dobogósok szobájában felkereste Hamiltont, és gratulált neki.



„Csalódott vagyok, az esélyem megvolt, de nem jött össze. De végül nem jelentett semmit, ahogyan a versenyem alakult, hiszen Lewis tisztán nyert” – mondta a 29 éves versenyző a Sky F1-nek. „Megérdemelte a mai győzelmet és a bajnoki címet is. Azzal a kicsivel volt jobb ebben az évben. Csodálatos munkát végzett, és idén ő volt a legjobb versenyző.”

„Nagyszerű csata volt kettőnk között, az ilyenekért versenyzek. Nagyon heves volt néha, de az idő legnagyobb részében fantasztikus. Sok erős pont van, amiben reménykedhetek a következő évben. Szoros volt köztem és Lewis közt, de a versenyzésen még egy kicsit dolgoznom kell. Inkább edzésmenő voltam az elmúlt két évben, erre tudok építeni. Meg kell találni azt a kis különbséget a versenyeken, és meg is fogom találni” – gondolt már a következő kihívásra Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: