DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo a bokszból gázolt végig a mezőnyön

Méltóképp zárta első Red Bullos szezonját Daniel Ricciardo: a bokszutcából indulva a negyedik helyig jutott, mindössze a Mercedest és Williamst nem tudta megverni, ráadásul a futam leggyorsabb körét is megfutotta.

Az ausztrál pilóta eredetileg az ötödik rajthelyet szerezte meg az időmérőn, de a Red Bull túlságosan hajlékony szárnyát illegálisnak minősítették, emiatt Sebastian Vettellel együtt a bokszból kellett indulnia. Ricciardo azonban végigelőzte a mezőnyt, és egészen a negyedik helyig verekedte fel magát. 1:44.496-tal az 50. körben a legjobb köridőt is megfutotta.



„Igazán boldog vagyok, azt hiszem, ez egy hibátlan verseny volt minden oldalról, a stratégia, saját magam, a kiállások, minden jó volt, megtettünk mindent, amit kellett. Jól szórakoztam az előzéseknél, nem volt unalmas, nagyjából ezt szerettem volna” – értékelte futamát a 25 éves versenyző. „Szép lett volna eggyel jobb hely, de a negyedik is igazán erős a bokszutcából indulva.”

Ricciardo első Red Bullos szezonját a világbajnokság harmadik helyén zárta, Lewis Hamilton és Nico Rosberg mögött – ő volt az egyedüli, aki futamot tudott nyerni a Mercedes párosa mellett, ráadásul hármat is. „Tulajdonképpen tökéletes szezon volt, annyira tökéletes, amennyire vb-cím nélkül csak lehet, ezért igazán nem bánok semmit, nincs panaszom semmire. Jó dolog, hogy nem csak erősen kezdtem a szezont, de erősen is fejeztem be. És erős nyarunk is volt, szóval jó volt az eleje, közepe és vége is!”

Ricciardo csapattársa, Sebastian Vettel nem tudott ennyire előretörni: neki be kellett érnie a 8. pozícióval az utolsó futamon, amelyen a Red Bull színeiben részt vett. Ricciardo azzal is eldicsekedhet, hogy a versenyek többségén erősebben teljesített négyszeres világbajnok társánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: