DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Negyedik pilótajelölt merült fel a McLarennél

A Sky Sports F1-nek nyilatkozó Ron Dennis egyértelmű utalást tett arra, hogy nem három, hanem négy pilótajelölt van a McLaren célkeresztjében. Stoffel Vandoorne lehet a meglepetésember?

A Sky Sports riportereként dolgozó egykori F1-es, Martin Brundle tegnap interjút készített Ron Dennisszel, melyben megpróbált kihúzni a McLaren-főnökből némi információt a wokingiak 2015-ös felállásával kapcsolatban. Brundle azt vetette fel Dennisnek, hogy a McLaren a múltban már többször jól szerepelt két tapasztaltabb versenyzővel, ami azt sugallja, hogy az Alonso-Button kettős lehet a befutó.

tv_dennis



„Ezt sugallja neked, de nem nekem” – felelte Dennis. „Ráadásul azt feltételezed, hogy három versenyző közül döntünk majd, pedig szerintem jobb lenne, ha négyben gondolkodnál...” – tette hozzá a csapatvezető, a feltételezések szerint az istálló juniorversenyzőjére utalva, aki a GP2-ben az év második felére a mezőny legjobbjává nőtte ki magát, a jövő héten pedig tesztelheti a McLarent – immár nem először.

Brundle rá is kérdezett: „Szóval talán Stoffel Vandoorne lehet az?” – mire Dennis így felelt: „A talán egy érdekes szó. Ám most azért vagyunk itt, hogy a lehető legjobb munkát végezzük Abu Dhabiban. Nem szeretek stresszelni senkit, különösen a versenyzőimet. Ám az én munkám, sőt nemcsak az enyém nem is egyszerűen az, hogy újra nyerjünk, hanem hogy próbáljunk domináns teljesítményt nyújtani. Azért vagyunk itt, hogy a lehető legerősebb csapatot rakjuk össze, és minél előbb megpróbáljunk újra nyerni.”

Végül Brundle még egyszer bepróbálkozott, hátha valami kicsúszik Dennis száján, ám a brit csapatvezető ennél azért jóval rutinosabb:

- Jól érzem, hogy Magnussent választod majd Button helyett?
- Azt érzel, amit akarsz, de én nem fogok erre utalni. Nyugodtan mondhatom, hogy még nem döntöttünk, ez ugyanis egy tény.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: