DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mallya: A Red Bull sok pénzt elvisz és még csal is

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya kiakadt, miután a Red Bull mindkét versenyzőjét kizárták az F1-es időmérő edzésről szabálytalan szárnyaik miatt.

A Formula-1 kisebb csapatai, köztük a Force India több verseny óta azért harcolnak, hogy többet kapjanak a sportág bevételeiből, mint eddig – szerintük igazságtalanság, hogy csak csekély része jut nekik annak, amit a nagyok hazavihetnek, amitől túlélésük is veszélybe kerülhet. Amikor Abu Dhabiban kiderült, hogy a Red Bull illegális hajlékony szárnyakat használ, Vijay Mallya kifakadt.



„Egy nagy F1-es csapat azt mondja, nekünk, a kicsiknek nem banánokkal kellene beszállnunk a tűzharcba, viszi a maximális pénzt, és csal a szabályokkal” – írta a Force India dühös főnöke a Twitterre. „Azoknak az arroganciájának és felsőbbrendűségi komplexusának, akiknek azért fizetnek, hogy az F1-ben legyenek, nem kellene negatív képet vetnie azokra, akik azért fizetnek, hogy itt lehessenek. A pénztárcára vigyázók és a döntéshozók a nagyfiúk szeszélyeinek és a szerződéseknek rabszolgáivá váltak? Mi van a sporttal?”

A Red Bull eközben azt kritizálta, hogy az FIA éppen őket vette ki a sorból a szárnyak hajlékonyságát vizsgáló ellenőrzésre: miközben szerintük mindenki más is a szabálytalan megoldást alkalmazza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: