DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Horner: Vettel jókor hagy itt minket

Sebastian Vettel utolsó versenyét a Red Bullnál aláásta a csapat időmérős kizárása, de kellemes érzésekkel távozik - Christian Horner szerint épp a legjobb időben.

Az már a Japán Nagydíj óta köztudott volt, hogy Sebastian Vettel elhagyja a Red Bull csapatát, noha az is nyílt titoknak számított, hogy 2015-ben a Ferrarinál vezethet majd. Csütörtökön ez is megerősítést nyert a maranellóiak részéről, Christian Horner pedig úgy érzi, ennyi együtt töltött szép év után eljött az ideje a váltásnak.



„Természetesen csodálatos volt a kapcsolatunk Sebastiannal, hiszen 12 éves korunk óta nálunk versenyzett az alsóbb kategóriákban. Amikor idejött, még nem volt több, mint egy kissrác, és amikor elmegy, már érett fiatalember és családapa. A Toro Rossóval megkapta a hosszú távú lehetőséget a Forma-1-ben, a Red Bullal pedig a győzelmek útjára lépett” – mondta Christian Horner.

„Négy világbajnoki címmel és 38 diadallal később büszkén tekinthetünk rá, hiszen együtt fejlődtünk az elmúlt évek alatt. Csatlakozása idején még mi is fiatal csapat voltunk, és együtt váltunk futamgyőzelemre, majd világbajnoki címre képes kombinációvá. De ahogyan az életben is változnak a dolgok, a lehetőség itt termett Seb előtt. Úgy érezte, hogy ez a megfelelő idő a váltásra, és talán a csapat számára is ez volt a legjobb időzítés.”

A német mostantól ex-csapatfőnöke picit sajnálja, hogy így alakult. „Amellett, hogy nagyon sajnáljuk a távozását és a kapcsolatunk végét, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve. Mindig jó barátja lesz a csapatnak, de január elsejétől egyben az ellenfelünk is. Büszke lehet arra, amit elért, elképesztő nagykövete volt a sportnak, így mindenképp hiányozni fog” – tette hozzá a brit csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: