DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton uralja az Abu Dhabi versenyt

Lewis Hamilton kezében az F1-es bajnoki cím, miután Nico Rosberg ERS-problémák miatt lelassult Abu Dhabiban. A német csak a 7. helyen áll. Massa meglepetést okozhat.

Nico Rosberg megszerezte a pole-pozíciót Abu Dhabiban, de mint tegnap is kiemelte, ez semmit sem jelentett: lassú rajtot vett, Hamilton rögtön megelőzte, még Felipe Massa Williamse is fenyegette egy darabig. Ahelyett, hogy Rosberg támadási pozícióba került volna riválisához képest, a különbség körről körre nőtt, végül már 2 másodpercet is elérte. 

Hamilton a 10. kör végén érkezett a bokszutcába, Rosberg egy körrel később. Hamilton közel 3 másodperces előnye néhány tizedet csökkent a következő körökben, a német pilótát azonban figyelmeztették, óvja a gumikat. Ha Rosberg megelőzi őt, Hamilton akkor is megnyeri a világbajnoki címet.

Rosberg rajtja


Felipe Massa dobogós helyet tart, rosszul rajtolt Valtteri Bottas, aki jelenleg a 5. helyen áll, a Red Bullok azonban a bokszutcából a 4. (Ricciardo) és 7. (Vettel) helyre ugrottak fel, ők még nem álltak ki. Hülkenberg Magnussen kiszorításáért 5 másodperces büntetést kapott. A verseny egyetlen kiesője Danyiil Kvjat.

FRISSÍTVE: Rosberg autója ERS-probléma miatt lassulni kezdett, Felipe Massa és Valtteri Bottas is megelőzte őt, akikhez képest egy időben körönként három másodpercet veszített. A német versenyző már az 5. pozícióra játszik, ahol abban az esetben kell beérnie, ha Hamilton nem szerez pontot. Jelenleg a 7. helyen áll, de előtte többeknek még ki kell állniuk.

Elővigyázatosságból Lewis Hamilton is visszavett a tempóból, akinek első helyét így még Massa is fenyegetheti – 15 másodperc választja el a két versenyzőt, a brit már kiállt, a brazil még nem. Hamilton kerékcseréje után épp Rosberg mögé ért vissza, de a DRS-zónában gond nélkül megelőzte.

Jelenlegi állás (40. kör)

1.      Massa

2.      Hamilton

3.      Ricciardo

4.      Bottas

5.      Vettel

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: