DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Force India: Dupla pontok duplán

A Force India hatodik és hetedik helyet szerzett Abu Dhabiban, amely a duplázás révén különösen sok pontot ért. Ezzel messze ők lettek az F1 legeredményesebb kiscsapata.

Nico Hülkenberg és Sergio Perez egyforma stratégiával vágtak neki a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjnak, mindketten kétszer álltak ki, az első két etapban lágy, az utolsóban szuperlágy gumikat felrakva. A csapattársakat, akik jövőre is egymás oldalán maradnak, végül csak 9 másodperc választotta el, teljesítményükkel pedig 28 pontot gyűjtöttek össze az istállónak.

„Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel. Miután szenvedtem az autóval pénteken és az időmérőn, azt hiszem, büszkék lehetünk a mai versenyre, teljesítményünk pedig a következő évadra nézve is jó jel” – mondta Nico Hülkenberg, aki a hatodik helyet szerezte meg. „Az autó a legjobbját teljesítette, jó volt az egyensúly, és az önbizalmam is, hogy a határokat feszegessem. Volt néhány kör a kiállások után, amikor a gumikat óvtam, de azt leszámítva végig száguldottam. Az utolsó hosszú etap szuperlágyakon bátor dolog volt, de végül a csapat nagyszerű stratégiájának bizonyult.”



„A mai pontok segítettek, hogy a legjobb tíz között végezzek a bajnokságban” – beszélt Sergio Perez, a futam hetedik helyezettje. „Azt hiszem, ma előrébb is lehettünk volna, de valószínűleg túl későn álltunk meg az utolsó kerékcserére. Ha hamarabb szuperlágyra váltunk, talán közelebb kerültünk volna Buttonhoz a végén. Visszatekintve a szezonra, mindenki óriási munkát végzett, és örülni kell annak, amit elértünk.”

Bár összetettben végül alulmaradtak a McLarennel szemben, a bajnokság hatodik helyével így is messze kiemelkedtek a Formula-1 többi kiscsapata közül. Az utóbbi időszakban a Lotusszal és Sauberrel szokták együtt emlegetni őket, mint az anyagilag bizonytalan istállókat. Eredmények tekintetében azonban nem sok hasonlóságot találni: a Force India idén 155, a Lotus 10, a Sauber 0 pontot gyűjtött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: