DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Felemás búcsú a McLarennél

Jenson Button sikeres versennyel zárta talán utolsó F1-es megmérettetését, míg Kevin Magnussen éppen kicsúszott a pontzónából, de ő sem tudja, lesz-e folytatás jövőre.

Jenson Button számtalan alkalommal bizonyította az utóbbi néhány versenyen, hogy megérdemelné a McLaren másik ülését Fernando Alonso(?) mellett, de még mindig nem tudja, mit hoz a jövő. „Ez kemény volt! Ezen az estén mindent kihoztunk abból, amink volt: a stratégia terén jó húzásaink voltak, de nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy az előttünk haladókat támadjuk.”



„Az ötödik hely volt a legjobb, amit elérhettünk, remélem ezzel is bizonyítottam, hogy még mindig az élmezőnybe tartozom. Mivel ez volt az év utolsó versenye, köszönetet kell mondanom Tom Stallardnak és Bernie Collinsnak, a versenymérnökeimnek, akik egész évben fantasztikus munkát végeztek, úgy, ahogyan a szerelőim is. Az egész csapattól nagyszerű támogatást kaptam, ami nagyon jól esik. Biztos vagyok benne, hogy a ma este jól fog sikerülni – a családommal fogom ünnepelni, hogy ilyen jól zárult a szezon” – tette hozzá a brit pilóta.

Kevin Magnussen már nem volt ilyen boldog, aki a rajttól kezdve nehézségekkel küzdött, miután koccant Adrian Sutillal. „Nehéz versenyen vagyok túl, mert már az elején összeütköztem Adriannal, így az autó eleje nem viselkedett normálisan – de mivel nem volt súlyos az ütés, így tovább tudtam menni.”

„Az első etapom kemény keveréken jól sikerült – úgy tűnt, hogy sikerül kezelnem a gumikopást. De miután lágyakra cseréltem őket, elúszott a versenyem. Ezeknek az abroncsoknak segíteniük kellett volna a pozíciószerzésben, de ott maradtunk, ahol voltunk, ami tönkretette a futamot számunkra.”

A dán pilóta természetesen nem hagyta ki, hogy gratuláljon a kétszeres világbajnoknak. „Gratulálok Lewisnak, egész szezonban nagyszerűen vezetett, és megérdemli a bajnoki címet. Végül, a McLaren csapatának is szeretnék köszönetet mondani. Ez a szezon hihetetlen tapasztalatot jelentett számomra – rengeteget tanultam, fantasztikus volt – köszönöm srácok!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: