DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ecclestone megváltoztatta álláspontját

Korábbi kijelentéseivel ellentétben az F1 mindenható főnöke hajlandó arra, hogy tárgyaljon a kiscsapatokkal a bevételek igazságosabb elosztásáról, és bocsánatot kért negatív elszólásai miatt.

Bernie Ecclestone egyre furcsább kijelentésekre ragadtatta magát az elmúlt hetekben, de ezen a hétvégén ismét pozitív hangvételű nyilatkozatot adott. Bocsánatot kért amiatt, hogy a Forma-1 kiscsapatait koldusnak nevezte, amiért azok a bevételek igazságosabb elosztását követelték. Nem csak ő, hanem Christian Horner is elvetette a sulykot nemrég, hiszen a Red Bull csapatfőnöke állítólag nevetett a Caterham és a Marussia kálváriáján.



Gerard Lopez, a Lotus tulajdonosa szerint „a tisztelet teljes hiánya volt tapasztalható olyasvalakitől, aki pénzt kap azért, hogy itt legyen, mintsem fizetne érte” – utalt nem csak Horner reakciójára a luxemburgi üzletember. Bernie Ecclestone talán azért változtatta meg álláspontját, mivel az Európai Bizottság is felfigyelt a sportág pénzügyi anomáliáira. „Nézzük, mit tehetünk” – mondta a 84 éves brit azután, hogy nemrég élesen elutasította a rendszeren történő változtatást.

„Személy szerint semmissé tennék minden szerződést annak érdekében, hogy újratárgyaljuk a pénz elosztását. Nincs ezzel probléma” – tette hozzá. A vasárnap folyamán Eccelstone a Mercedes (Daimler) és a Ferrari (FIAT) elnökeivel, Dieter Zetschével és Sergio Marchionnéval fogja megtárgyalni a sportág pénzügyi helyzetét érintő legfontosabb kérdéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: