DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso több évre ír alá a McLarenhez

Bár új csapatát még mindig nem nevezte meg, Alonso szavaiból minden korábbinál egyértelmű, hogy a McLarennél folytatja F1-es karrierjét, ahol többéves szerződést ír(t) alá.

Bár már egy ideje teljesen egyértelmű, hogy Fernando Alonso a McLarennél folytatja karrierjét, mégis a spanyol királyra volt szükség ennek megerősítéséhez. A kétszeres bajnok persze még most sem mondta ki nyíltan, hogy a McLarennél folytatja, viszont minden korábbinál részletesebben nyilatkozott új csapatáról, és tulajdonképpen először erősítette meg, hogy a Formula-1-ben marad jövőre.

pf_alonso



„Ideje optimistán nézni a jövőbe, és jobban felkészülni 2015-re” – nyilatkozta a spanyol a Sky Sports F1-nek. „Meglátjuk, hogyan alakulnak jövőre a dolgok. A Mercedesnek hatalmas előnye van, amiből jövőre is maradni fog. Ám egy olyan projekthez csatlakozok, ami nemcsak a jövő évre szól, ez egy hosszú távú kapcsolat, egy olyan vállalkozás, mely remélhetőleg hamarosan felveheti a versenyt a Mercedesszel. Ezért hoztam meg ezt a döntést.” 

Bár bejelentés valószínűleg még egy hétig nem lesz, az utolsó kérdőjelek is eltűntek az elmúlt napokban. Alonso McLaren-szerződése ténykérdés, már csak az a kérdés, hogy ki lesz a csapattársa... 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: