DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Williams egy évtizede nem járt ily magasan

Kettős dobogóval ért fel a Williams a világbajnokság harmadik helyére – egy éve aligha álmodhattak volna ilyesmiről Grove-ban. Bottas és Massa visszavitték Sir Frank csapatát az F1 nagyjai közé.

A Williams idei legjobb eredményével zárta az évet, hiszen Felipe Massa a második, Valtteri Bottas pedig a harmadik helyen ért célba, ezzel kilenc és fél esztendő után először szerzett kettős dobogót a csapat – 2005-ben Monacóban Heidfeld a második, Webber pedig a harmadik helyen ért célba. Az istálló harmadik lett a konstruktőrök közt, utoljára 2003-ban voltak bajnoki dobogón, érthető hát, hogy extázisban van a csapat.

bottas_abu_d



„Hihetetlenül büszke vagyok az istállóra, a tavalyi kilencedik helyről a harmadikra jöttünk előre, ez csodálatos” – nyilatkozta Claire Williams a futam után. „Kemény munka volt megfordítani a csapat szerencséjét, és nagyon örülök, hogy újra mosolyogni látom a csapattagokat. Ez csak az első lépés a Williams nagyszerű jövőjében. Gratulálunk a Mercedesnek a két bajnoki címhez, és köszönjük nekik az egész éves erőfeszítéseiket” – mondta Williams, nem feledkezve meg motorszállítójukról.

A Hamiltont a győzelemért is megkergető Felipe Massa így értékelte a versenyt: „Szoros futam volt, és bár nem hittem volna, hogy elérhető a győzelem, a végén nagyon szoros lett. Jó volt versenyezni, üldözni a Mercedest, bízom benne, hogy erre építeni tudunk jövőre. A csapat rengeteget fejlődött az idén, ezért tudtunk a szezon második felében dobogókat szerezni. Ezt a lendületet visszük tovább a következő évre.”

A rajtját elrontó, de utána egészen a dobogóig előretörő Bottas a következőket mondta: „Nagyon versenyképesek voltunk ma. Rosszul rajtoltam, és a versenyemet nagyon rosszul érintetette, hogy beragadtam egy pár autó mögé. Hihetetlen, hogy ezt követően dobogót tudtam szerezni. Jó verseny volt, képes voltam nyomni, küzdeni. A csapat az egész szezonban fejlődött, az első futamtól kezdve egészen eddig a mostani eredményig. Nagyszerű kezdet ez, erre lehet építeni jövőre, hogy folytathassuk a csapat nagyszerű történelmét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: