DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Visszatért a Caterham - A mezőny végére

A Caterham csapata ott folytatta szereplését, ahol Szocsiban abbahagyta: a gárda kibérelte az utolsó két helyet az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjén, de az újonc Will Stevens nem okozott csalódást.

Két versenyhétvége után a közösségi finanszírozásnak köszönhetően térhetett vissza a versenypályára a Caterham csapata, és az év utolsó időmérőjén abban a pozícióban végeztek, ahová mindenki várta őket: az utolsóban. Kamui Kobayashi a 19., míg Will Stevens a 20. helyen zárt, de a rajtrácson mindketten előrébb jönnek majd, Pastor Maldonado büntetése miatt.



„Eddig tűrhető a hétvégénk, pozitívak az érzéseink és az autót könnyebb vezetni, mint pénteken. Az utolsó szektorban vesztettem egy kis időt, de ez az eredményen nem sokat változtatott, így elégedettnek kell lennünk” – mondta a csapat japán pilótája. „Már nagyon várom a holnapot, úgy fogunk harcolni, ahogyan eddig is. Remélem, jó eredménnyel fogjuk zárni az évet, hogy megköszönjük rajongóinknak azt a támogatást, mely által itt lehetünk Abu Dhabiban” – tette hozzá Kobayashi.

Újdonsült csapattársa, a Forma-1-gyel még csak ismerkedő Will Stevens a szabadedzések során folyamatosan fejlődött, a kvalifikáción pedig alig több mint fél másodperccel maradt el a japántól. „Az első két szektorban még harcoltam Kamuival, a 17-es kanyarban viszont hibáztam – addig egy másodperccel jobbat futottam, mint az előző körömön. Vegyesek az érzéseim, de jól érzem magam az autóban és élvezni akarom életem első F1-es versenyét. Remek show-t akarunk mutatni a nézőknek, ezzel megköszönve a támogatásukat” – mondta a brit versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: