DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szerény zárófutamra készül a Ferrari

A maranellóiak gyengén szerepeltek 2014 utolsó időmérő edzésén, de mind Fernando Alonso, mind Kimi Raikkönen a legjobbját szeretné nyújtani a vasárnapi versenyen.

Azt már megszokhattuk ebben az évben, hogy a Ferrari általában jobb versenyeket produkál a gyengébben sikerült időmérő edzések után, de jelenlegi pozíciójukból (9. és 10. hely) egy szerény pontszerzés tűnik csak reálisnak.



 „A mai kvalifikáció különösen trükkös volt, hiszen szokatlanul komplikált hétvégét futunk” – mondta Fernando Alonso. „A pénteki problémáink miatt csak a Q2-ben éreztem azt, hogy jól megy az autó, de így is nagyon nehéz versenyre számítok holnap, mivel nem tudtunk eleget gyakorolni, és tele tankkal sem autóztam még. Mindezek ellenére mindent beleadok majd, hiszen különleges versenyünk lesz – hiába szól majd az egész nap Lewisról és Nicóról, széppé szeretném varázsolni utolsó ferraris versenyemet a rajongók számára, akiktől az utóbbi években rengeteg támogatást kaptam” – nyilatkozta a spanyol pilóta.

Kimi Raikkönen megelőzte csapattársát, de nem lepődött meg, hogy nem tudott komolyabb pozíciókért harcolni. „Már ideérkezésünk előtt tudtuk, hogy ez a pálya nem fekszik nekünk, és nem is tudtunk olyan beállítást találni, mellyel minden kanyarban jól feküdt az autó. Holnap nehéz futam vár ránk, de mint mindig, ezúttal is megpróbáljuk a legtöbbet kihozni lehetőségeinkből és a lehető legtöbb pontot szerezni a csapat számára” – mondta a finn versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: