DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda szerint ütközés dönt a vb-címről

A Mercedes tanácsadója nem tartja kizártnak, hogy pilótái ütközéssel vessenek véget idei F1-es párharcuknak, de örül neki, hogy nincs más szereplője a küzdelemnek.

Feszült és barátságos időszakok váltogatták egymást Lewis Hamilton és Nico Rosberg kapcsolatában, melynek mélypontja egyértelműen a Belga Nagydíjon történt koccanásuk volt. A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda – aki harminc évvel ezelőtt szintén csapattársával harcolt a vb-címért – úgy véli, hogy lehet, a hétvégi futamon ismét hasonló momentumoknak lehetünk szemtanúi.



„Az ütközés esélye elég nagy” – monda az osztrák a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. „A bajnoki párharc utolsó felvonása következik, így láthatunk néhány kockázatos manővert. De el kell fogadnunk ennek a lehetőségét, hiszen szabadon harcolhatnak egymással” – tette hozzá Lauda, aki ennek ellenére tiszta versenyt remél vasárnap.

„Minden versenyző tudja, hogy az agresszivitás könnyen a verseny végét jelentheti. De nem fogunk beleszólni a csatába, hiszen minden egyes intelmünkkel az ellentétes hatást érnénk el. Nincs megkötve a kezük, azt tehetnek, amit akarnak, annak érdekében, hogy világbajnokok legyenek. Remélem, csapatként sikerül jól zárni a versenyt bármilyen technikai meghibásodás nélkül” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: