DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Három világbajnokot pipált le Kvjat

Erős időmérő edzést teljesített a Toro Rosso, Danyiil Kvjat a Q3-ba jutott, ahol a 7. rajtkockát szerezte meg. Az F1 orosza erős teljesítménnyel búcsúzna csapatától.

Danyiil Kvjat rövid pályafutása második legjobb rajthelyét szerezte meg Abu Dhabiban – ötödikként indult Szocsiban, szintén hetedikként a Red Bull Ringen –, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel Red Bulljai előtt végzett, jövőre ő is ebben a csapatban szerepel. Világbajnokok trióját, Jenson Buttont, Kimi Raikkönent és Fernando Alonsót utasította maga mögé.



„Nagyon jó időmérő edzés volt számunkra. Boldog vagyok a hetedik hellyel, habár egy kissé ennél is jobban szerepelhettünk volna. Nagyon közel voltunk a hatodik helyhez, de így is jó pozícióban vagyunk holnapra, amiatt is, mert a pálya tiszta oldaláról indulhatok. Nehéz fix célt kitűzni a versenyre, mindössze abban reménykedek, hogy maximalizálni tudjuk az időmérős teljesítményt” – nyilatkozta a kvalifikáció után a 20 esztendős Kvjat.

„Jó emlékeim vannak itt a GP3-ból, és remélem, hogy a holnapi verseny is emlékezetes élménnyé válik. Az utolsó versenyem lesz a Toro Rosso istállóval, hiányozni fog a csapat, és az is, hogy olaszul beszélhessek. De holnap nem lesz idő az érzelmekre. Teljes mértékben a versenyre fogok koncentrálni.”

Csapattársa, Jean-Eric Verge a 12. rajtkockáig jutott. „Nem volt rossz időmérő edzés, habár jobban örültem volna, ha a Q3-ba jutunk. Nehéz hétvége volt, mindig nehezen vezethető autóval, így végül nem olyan rossz eredmény, hogy olyan közel végeztünk a Q3-hoz. Megadja a lehetőséget, hogy magam válasszam ki az abroncsokat a rajtra, arról pedig meg vagyok győződve, hogy az autó sokkal jobban fog teljesíteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: