DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel nem akar beleszólni Hamiltonék harcába

Nem is nagyon tudna: az F1 négyszeres világbajnoka a pénteki napon közel nyolctized másodperccel maradt le a legjobb köridőtől. Ha viszont a Mercedesnek problémája támad, könyörtelenül le fog csapni.

A német versenyző negyedik helyen zárta mindkét szabadedzést, ám délelőtt 1,8, délután 0,8 másodperccel elmaradt az elsőségeket megszerző Lewis Hamiltontól. Vettel hangsúlyozta, nem akar beleszólni a bajnoki címért csatázók harcába, pedig valójában nem is igazán tud.

„Nem igazán akarok beleszólni a Mercedes csatájába. Szép lenne versenyezni velük, legyőzni őket, de realistán azt hiszem, hogy egy kicsit túl messze vannak” – idézi a versenyző időmérő utáni szavait a crash.net. „Azt hiszem, mindenki közbe tud szólni, ezért megyünk versenyezni, de ha minden normális ütemben folyik, mint az előző versenyeken láthattuk, és nincsenek problémáik, akkor a Mercedes 1-2-ben végez.”



„Azt hiszem, javítottunk az autónkon, de még tovább javíthatunk. Én mindent ki akarok hozni magamból, az autóból, hogy a bajnokság negyedik helyén végezzek” – árulta el személyes céljait. Jelenleg ebben a pozícióban tartózkodik, de Fernando Alonso kettő, Valtteri Bottas három pontra van lemaradva tőle, így mindkét riválisát le kell győznie.

Azt azért elárulta, utolsó versenyén a Red Bull színeiben könyörtelenül le fog csapni, ha Hamilton vagy Rosberg valamelyikének problémái adódnak. „Ez a Formula-1, egy hosszú verseny, bármi megtörténhet. Ha gondjuk van, természetesen nem fogom bevárni őket. Mindenki előzni fog, ha megteheti.”

Kitért a McLarenre is, amely harmadik helye a második edzésen Kevin Magnussen jóvoltából pozitív előjel a hétvégére nézve. „Határozottan azt gondolom, hogy a McLaren előrelépést tett az utolsó pár versenyen, a pálya természete pedig jobban kedvez nekik, mint az előzőké.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: